הוראות הכנה
מרכיבים
8-9 סלקים בינוניים קלופים ומרוכני תוכן (שומרים בקערה נפרדת) -נא להשתמש בכפפות
3 כוסות שמן צמחי, לטיגון
למילוי
1/2 כוס של אורז בסמטי שטוף
1/2 ק"ג בשר טלה או בשר בקר טחון
1 בצל גדול מגורד
1/4 כוספטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס שמן תירס
2 כפיות מלח
1 כף אבקת קארי
2 כפות פלפל אנגלי גרוס דק או בארט
1.5 כפיות כורכום
1.5 כפיות ג'ינג'ר
1.5 כפות פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית כוסברה גרגירים
1כפית כמון
1 כפית הל טחון
2 כפיות קינמון
לרוטב:
1 קופסא רסק עגבניות
1 כוס מים
2 כפות סומק
2 כפיות סוכר
1/3 כוס מיץ רימון מרוכז
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מקלפים את הסלק ומרוקנים את תוכנה בעזרת כף פריזאית לקערה (שומרים על הכובע לכיסוי)
2. מכינים את חומרי המילוי בקערה נפרדת ומערבבים היטב
3. במחבת עם רבע כוס שמן מטגנים את הסלק מכל צדדיה עד הזהבה
4. מוציאים לנייר סופג ממלאים את הסלק במילוי עד 3/4 (מקום לטפיחת האורז) ומכסים בתוכן הסלק (מהקערה) והכובע
5. בסיר גדול עם 3 כפות שמן מטגנים את רסק העגבניות עד שצבעו נהיה אדום
חום מוסיפים לו את כוס המים.
6. מנמיחים אש ומוספים פנימה את התבלינים ומערבבים היטב מוסיפים את יתרת
תוכן הסלק מהקערה
7. מסדרים את הסלק בסיר צמודים זה לזה בלחץ קל כאשר הפתח כלפי מעלה.
8. מוסיפים מים עד לגובה הסלק ועוד חצי ס"מ מכסים את הלפת בצלחת הפוכה
כמישקולת ומביאים לרתיחה
9. מנמיכים לאש נמוכה ומכסים את הסיר
10. מבשלים כשעה (מומלץ לבדוק לאחר חצי שעה שלא חסר מים בסיר)
11. מצמצמים רוטב ומגשים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון