הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן זית
1 כף מלח
1/2 כפית סוכר
30 גר' שמרים
מים פושרים לפי הצורך
למילוי:
עלי חמציץ שטופים
1 בצל גדול קצוץ דק
מיץ מ-2 לימונים
מלח, כמון, פלפל שחור ופפריקה מתוקה לפי הטעם
אופן ההכנה
1. לחמם את התנור לחום של 280 מעלות.
אופן הכנת הבצק:
1. יש לערבב את הסוכר והשמרים עד להמסה. יש לנפות את הקמח, להוסיף את שאר המרכיבים וללוש את הבצק עד לקבלת בצק שניתן לרדד.
2. לקצוץ את החמציץ ולסנן במסננת יחד עם הבצל. לסחוט היטב, להוסיף את התבלינים והלימון ולערבב היטב.
3. לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים או משולשים (אני בחרתי משולשים). לאחר קריצת העגולים יש להניח כפית מן המילוי (ללא המיץ) ולקפל בצורת אוזן המן. לאפות בחום גבוה כ-6 דקות, עד להזהבה.
חשוב להדגיש:
אין צורך לשמן את התבנית או את הסמבוסק, כי הבצק מעורבב עם השמן שמגיר את שמניו באפיה וגם ללא ביצה. אין צורך בהתפחה. יש לחמם את התנור כרבע שעה לפני האפייה. בתאבון !!
מגיש:
מקור: שרו אליאס
שתף את המתכון