חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סמבוסק במילוי חמציץ "חאמד" בנוסח לבנוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סמבוסק ממולא עלי חמציץ מדהים שונה טטט עעע ייי םםם ללא התפחה
סמבוסק במילוי חמציץ "חאמד" בנוסח לבנוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סמבוסק ממולא עלי חמציץ מדהים שונה טטט עעע ייי םםם ללא התפחה
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן זית
1 כף מלח
1/2 כפית סוכר
30 גר' שמרים
מים פושרים לפי הצורך
למילוי:
עלי חמציץ שטופים
1 בצל גדול קצוץ דק
מיץ מ-2 לימונים
מלח, כמון, פלפל שחור ופפריקה מתוקה לפי הטעם
אופן ההכנה
1. לחמם את התנור לחום של 280 מעלות.
אופן הכנת הבצק:
1. יש לערבב את הסוכר והשמרים עד להמסה. יש לנפות את הקמח, להוסיף את שאר המרכיבים וללוש את הבצק עד לקבלת בצק שניתן לרדד.
2. לקצוץ את החמציץ ולסנן במסננת יחד עם הבצל. לסחוט היטב, להוסיף את התבלינים והלימון ולערבב היטב.
3. לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים או משולשים (אני בחרתי משולשים). לאחר קריצת העגולים יש להניח כפית מן המילוי (ללא המיץ) ולקפל בצורת אוזן המן. לאפות בחום גבוה כ-6 דקות, עד להזהבה.
חשוב להדגיש:
אין צורך לשמן את התבנית או את הסמבוסק, כי הבצק מעורבב עם השמן שמגיר את שמניו באפיה וגם ללא ביצה. אין צורך בהתפחה. יש לחמם את התנור כרבע שעה לפני האפייה. בתאבון !!
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: שרו אליאס
שתף את המתכון