חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סמבוסק בשר/גבינה בנוסח איסטמבול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סמבוסק בשר/גבינה בנוסח איסטמבול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
3 כוסות קמח רגיל
1 כף סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמרים יבשים
1.25 כוס מים
1 ביצה טרופה קלות, עבור זיגוג
למילוי
250 גרם בשר טחון (כבש רצוי)
1 בצל, חתוך לקוביות
2 כפיות שמן
1 עגבניה קצוצה
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1/2 כפית נענע יבשה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
400 גרם גבינה צהובה מגוררת
סלמי, או sucuk (טורקית נקניק מתובל)
אופן ההכנה
1. מערבבים, מלח קמח, סוכר, שמרים ומים בקערה, ולשים היטב. לכסות, ולתת לו לנוח במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. עבור מילוי בשר, על מחבת ששומן מעט מקפיצים את הבצל, מוסיפים בשר, ממשיכים לבחוש מידי פעם. מוסיפים רסק העגבניות. מוסיפים מלח לפי הטעם ופלפל שחור, יחד עם פפריקה ונענע. כאשר הבשר מבושל היטב (לפחות 20 דקות), ומניחים בצד להתקרר מעט.
3.מחממים את התנור ל 200 מעלות.
4.מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. (טובלים את הידיים במעט שמן מראש כך יהיה קל יותר לטפל בבצק ). באמצעות מערוך, לפתוח לעגולים. ואז להאריך כל פיסת מן הצדדים, באמצעות הידיים .
4. עבור סמבוסק גבינה, מורחים את קצות הבצק עם ביצה, ומפזרים גבינה מגוררת.
5. עבור ממבוסק בשר, מפזרים את הבשר ישירות על הבצק
6. את הבצק מקפלים למרחק של 1 ס"מ מן הצדדים. ומפגישים את קצותיו.
7.מורחים מבחוץ בביצה.
8. מעבירים לתבנית משומנת קלות ומכנים לתנור ב 200 מעלות, למשך כ 20 דקות עד שהבצק מתחיל לשנות צבע, והגבינה מבעבעת.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון