הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
3 כוסות קמח רגיל
1 כף סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמרים יבשים
1.25 כוס מים
1 ביצה טרופה קלות, עבור זיגוג
למילוי
250 גרם בשר טחון (כבש רצוי)
1 בצל, חתוך לקוביות
2 כפיות שמן
1 עגבניה קצוצה
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1/2 כפית נענע יבשה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
400 גרם גבינה צהובה מגוררת
סלמי, או sucuk (טורקית נקניק מתובל)
אופן ההכנה
1. מערבבים, מלח קמח, סוכר, שמרים ומים בקערה, ולשים היטב. לכסות, ולתת לו לנוח במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. עבור מילוי בשר, על מחבת ששומן מעט מקפיצים את הבצל, מוסיפים בשר, ממשיכים לבחוש מידי פעם. מוסיפים רסק העגבניות. מוסיפים מלח לפי הטעם ופלפל שחור, יחד עם פפריקה ונענע. כאשר הבשר מבושל היטב (לפחות 20 דקות), ומניחים בצד להתקרר מעט.
3.מחממים את התנור ל 200 מעלות.
4.מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. (טובלים את הידיים במעט שמן מראש כך יהיה קל יותר לטפל בבצק ). באמצעות מערוך, לפתוח לעגולים. ואז להאריך כל פיסת מן הצדדים, באמצעות הידיים .
4. עבור סמבוסק גבינה, מורחים את קצות הבצק עם ביצה, ומפזרים גבינה מגוררת.
5. עבור ממבוסק בשר, מפזרים את הבשר ישירות על הבצק
6. את הבצק מקפלים למרחק של 1 ס"מ מן הצדדים. ומפגישים את קצותיו.
7.מורחים מבחוץ בביצה.
8. מעבירים לתבנית משומנת קלות ומכנים לתנור ב 200 מעלות, למשך כ 20 דקות עד שהבצק מתחיל לשנות צבע, והגבינה מבעבעת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון