הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
3 כוסות קמח רגיל או 420 גרם
1 כף סוכר
1 כפית מלח
½ כוס חמאה או מחמאה 110 גרם,מרוככת
¾ כוס מים או 185 מ"ל
עבור המילוי:
2 כפות שמן צמחי
2 בינוני בצל או 250 גרם, קצוצים
500 גרם בשר כבש טחון עבה
2 קוביות שומן כבש טחון
2 כפות צנובר קלוי
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית שבעה תבלינים
חצי כפית עלי נענע מיובשים
2 כוסות שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1.בקערה עמוקה מניחים קמח , מוסיפים סוכר, מלח, חמאה/מרגרינה ומערבבים היטב עם קצות האצבעות, עד שזה דומה לפרורי לחם
2.מוסיפים כמויות קטנות של מים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מכסים במגבת מטבח ומניחים בצד למשך 30 דקות.
3.בינתיים, מחממים את שמן התירס בסירו ומטגנים את הבצל במשך 2 דקות ואז להוסיף את הכבש הטחון ומטגנים במשך 5 דקות או עד לקבלת גוון בצבע.
4.מוסיפים את קוביות השומן, את הצנובר, תבלינים נענע מיובשת מערבבים במשך כמה שניות או עד שכל המרכיבים ישתלבו שמים את הבשר בצד לקירור .
5.מרדדים את הבצק לגובה 3 מילימטרים בצק דק. בעזרת כוס או חותך בוצעים חתיכות עגולות, ממלאים ב1 כף של מלית במרכז כל חתיכה ו לאטום את הקצוות על ידי סיבוב קצה הבצק, או ללחוץ עם מזלג.
6.בסיר עם שמן עמוק רותח (חצי) מניחים כל חתיכה לטיגון במשך 5 דקות או הזהבה עמוקה
7. מעבירים לנייר סופג שומן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון