חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סמבוסק בשר נוסח דמשקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סמבוסק בשר נוסח דמשקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
3 כוסות קמח רגיל או 420 גרם
1 כף סוכר
1 כפית מלח
½ כוס חמאה או מחמאה 110 גרם,מרוככת
¾ כוס מים או 185 מ"ל
עבור המילוי:
2 כפות שמן צמחי
2 בינוני בצל או 250 גרם, קצוצים
500 גרם בשר כבש טחון עבה
2 קוביות שומן כבש טחון
2 כפות צנובר קלוי
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית שבעה תבלינים
חצי כפית עלי נענע מיובשים
2 כוסות שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1.בקערה עמוקה מניחים קמח , מוסיפים סוכר, מלח, חמאה/מרגרינה ומערבבים היטב עם קצות האצבעות, עד שזה דומה לפרורי לחם
2.מוסיפים כמויות קטנות של מים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מכסים במגבת מטבח ומניחים בצד למשך 30 דקות.
3.בינתיים, מחממים את שמן התירס בסירו ומטגנים את הבצל במשך 2 דקות ואז להוסיף את הכבש הטחון ומטגנים במשך 5 דקות או עד לקבלת גוון בצבע.
4.מוסיפים את קוביות השומן, את הצנובר, תבלינים נענע מיובשת מערבבים במשך כמה שניות או עד שכל המרכיבים ישתלבו שמים את הבשר בצד לקירור .
5.מרדדים את הבצק לגובה 3 מילימטרים בצק דק. בעזרת כוס או חותך בוצעים חתיכות עגולות, ממלאים ב1 כף של מלית במרכז כל חתיכה ו לאטום את הקצוות על ידי סיבוב קצה הבצק, או ללחוץ עם מזלג.
6.בסיר עם שמן עמוק רותח (חצי) מניחים כל חתיכה לטיגון במשך 5 דקות או הזהבה עמוקה
7. מעבירים לנייר סופג שומן
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון