הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק
1/2ק"ג קמח
25 גר' שימרית או 12 ג"ר שמרים יבשים
קורט מלח
1 1/4 כוסות מים פושרים
25 ג"ר מרגרינה,מרוככת מאוד
6 ביצים
חמאה להגשה
חומרים למלית גבינה:
700 גר גבינה מלוחה
1 ביצה
1 כף חמאה
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק
1.מנפים את הקמח לקערה ומערבבים עם השמרית. יוצרים
גומה במרכז, זורים לתוכה מלח ומוסיפים מים פושרים
ומרגרינה.
2.מערבבים את החומרים ולשים לבצק רך. אם הבצק נדבק
לידיים,מוסיפים מעט קמח. מכסים בניילון ומניחים
במקום חמים כשעה עד שהבצק יתפח.
3.לשים את הבצק פעם נוספת ומחלקים ל- 6 חלקים. צרים
מכל חלק כדור, מכסים בניילון ומניחים לכדורים
לתפוח כ- 20 דקות במקום חמים
4.מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1 ס"מ ומניחים במרכז
כל עיגול 1/6 ממלית הגבינה. מרימים את שולי
העיגול משני צידי המלית בשני הצדדים המקבילים,
כדי ליצור צורת סירה, שבמרכזה המלית.
5.מסדרים את הסירות בתבנית חמה ומקומחת ואופים בחום
גבוה כ- 15 דקות מוצאים את התבנית מהתנור.
6.שוברים את הביצים - אחת בכול פעם - לתוך קערית
ומחליקים לתוך כל סירת בצק מעל המלית.
7. אופים כ- 5 דקות נוספות עד שהחצ'פורי מוכנים.
8. שמים במרכז כל חצ'פורי חתיכת חמאה ומגישים חם.
הכנת המלית -
1. לערבב הכל יחד והמלית מוכנה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון