הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב הטחינה:
1/4 כוס טחינה
כ 1/2 כוס מים
2 שיני שום כתוש
2 כפות מיץ לימון טרי.
קורט מלח.
1/4 כפית נענע יבשה
לציפוי סלט עגבניות ותבלינים טריים:
חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה
חופן כוסברה טריה קצוצה
חופן נענעקצוצה דק
1 עגבניה בינונית, קצוץ.
לבצק:
1 כוס קמח חיטה מלאה.
2 כוסות קמח לבן
13/4 כוסות מים חמים.
1 כפית שמרים יבשים .
1 כפית סוכר.
1 כפית מלח.
2 כפות שמן זית
1 ביצה (קטנה).
למילוי:
250 גרם בשר קצוץ (רצוי כבש).
1 עגבניה בינונית, קצוץ דק.
1 בצל בינוני קצוץ דק.
1 שן שום, כתושה
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
1/4 כפית כמון טחון.
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית שמן זית
2 כפות רסק עגבניות.
מלח לפי הטעם.
אופציה פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד
אופן ההכנה
הכנת רוטב הטחינה
1/4 כוס טחינה
כ 1/2 כוס מים
2 שיני שום כתוש
2 כפות מיץ לימון טרי.
קורט מלח.
1/4 כפית נענע יבשה
מערבבים את כל החומרים ומניחים בצד.
רוטב העגבניות לציפוי
חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה
חופן כוסברה טריה קצוצה
חופן נענעקצוצה דק
1 עגבניה בינונית, קצוצה.
מערבבים ומניחים בצד.
לבצק:
1 כוס קמח חיטה מלאה.
2 כוסות קמח לבן
13/4 כוסות מים חמים.
1 כפית שמרים יבשים .
1 כפית סוכר.
1 כפית מלח.
2 כפות שמן זית
1 ביצה (קטנה).
בשר טחון למילוי:
250 גרם בשר קצוץ (רצוי כבש).
1 עגבניה בינונית, קצוץ דק.
1 בצל בינוני קצוץ דק.
1 שן שום, כתושה
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
1/4 כפית כמון טחון.
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית שמן זית
2 כפות רסק עגבניות.
מלח לפי הטעם.
אופציה פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד
1) מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר, ולשים את הבצק במשך 10 דקות ליצירת בצק רך.
2) מכסים את הבצק ומתפיחים במשך 30 דקות.
3) מחממים תנור ל 250 מעלות
4) מחלקים את הבצק ל 8 כדורים
5) על משטח מקומח יוצרים מכל כדור צורת סירה.
6) מניחים את מילוי הכבש על הבצק ומשאירים 1 ס"מ קצוות. מקפלים את הבצק משני הצדדים כלפי המילוי מברישים את הקצוות עם מעט שמן
7) מניחים על תבנית ואופים כ 10 - 13 דקות
8) להגשה מניחים מעל את סלט העגבניות וכף מרוטב הטחינה
מגיש:
מקור: זנייב https://arabicbites.blogspot.com/search/label/Appetizer
שתף את המתכון