הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
6 כוסות קמח
2-2.5 כוסות מים
2 כפות שמן
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות מלח
שמן לטיגון
למילוי
250 ג"ר גבינת צדר מגוררת
260 ג"ר גבינת פטה מגוררת
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/2 כוס קוסברה קצוצה
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר מכניסים את כל חומרי הבצק ומפעילים ל כ 5 דקות עד שהבצק נהיה חלק ורך.
2. בקערה מרוססת במעט שמן מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד אשר נפחו יוכפל בין 60-90 דקות
3. מחלקים את הבצק ל 16 כדורים ומניחים ל 10 דקות.
4. פותחים כח כדור לגודל פיתה
5. ממלאים כל אחד בכף או 2 של המילוי
6. סוגרים כלפי מעלה כשק ומהדקים
7. על משטח עבודה או משטח עץ משומן קלות לוחצים בעדינות
לקבלת תצורה עגולה של פיתה
8. במחבת על חם בינוני עם כף שמן מטגנים עד הזהבה כ 2-3 דקות מכל צד
למילוי מערבבים את כל החומרים בקערה
מגיש:
מקור: https://arabicbites.blogspot.com/2009/01/kobzat-al-feta-wal-basal-feta-stuffed.html Recipe by:zainab
שתף את המתכון