חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סמוסה - גרסא נוספת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סמוסה - גרסא נוספת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם קמח
1 כפית מלח
½ כפית מרגרינה או 4 כפות שמן
8 כפיות מים קרים
2 כוסות שמן לטיגון
למילוי: 2 תפוחי אדמה
50 גרם אפונה ירוקה
1 בצל בינוני קצוץ דק
½ כפית זנגביל קצוץ
½ כפית שום מעוך
½ כפית כורכום
½ כפית מלח
½ כפית פפריקה
50 גרם קוביות גזר
1 כפית מיץ לימון
1 כף אגוזי קשיו קלוי וקצוץ
חופן צימוקים
מספר עלי כוסברה טרייה
2 כפות שמן
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה, מקררים וחותכים לקוביות בעובי 5 ס"מ. מבשלים את האפונה והגזר עד להתרככות, מסננים ומניחים בצד. מחממים במחבת 2 כפות שמן ומוסיפים את השום, הזנגביל והבצל. מבשלים כחמש דקות, עד להשחמה קלה. מוסיפים את האפונה, תפוחי האדמה, הגזר, הפפריקה, המלח, הכורכום, הצימוקים והאגוזים. מבשלים תוך ערבוב עוד כשלוש דקות. מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים את הכוסברה ואת מיץ הלימון. מערבבים היטב, מחלקים ל-0 עד 12 מנות ומניחים בצד.
לשים את כל מרכיבי הבצק ועל משטח מקומח יוצרים ממנו מספר שווה של כדורים. משטחים את הכדורים לעיגולים דקים ומעצבים מכל עיגול מעין קונוס. ממלאים את הקונוסים בתערובת הירקות, וסוגרים אותם בעזרת התזת מים קרים על הבצק. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסמוסות.
מגישים חם עם רוטב עגבניות ונענע.
מגיש: האילתי
מקור:
שתף את המתכון