הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קמח חומוס
1 כוס קמח רגיל
חצי כפית מלח
5 כפות שמן צמחי
חצי כוס מים
חצי ק"ג בשר כבש טחון
1 כף ממרח קארי אדום
חצי בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה
חצי כוס אפונה מבושלת מבעוד מועד
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מנפים את שני סוגי הקמח לקערה ומערבבים עם המלח. מוסיפים 4 כפות שמן ולשים היטב עד שהוא נספג באופן אחיד בתערובת. מוסיפים מעט מים ולשים היטב את התערובת. מוסיפים עוד מים לפי הצורך עד לקבלת בצק גמיש אבל לא רטוב מדי. מורחים את כדור הבצק במעט שמן ובניילון נצמד. משהים במקום קריר לחצי שעה.
מכינים את המלית. במחבת גדולה מחממים את כף השמן הנותרת. מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים את הבשר. מטגנים ביחד ומפוררים את הבשר תוך כדי הטיגון. מוסיפים את השום הכתוש, האפונה והקארי ומערבבים היטב ביחד. מסירים מהאש ומצננים.
מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. לוקחים כדור אחד ושומרים את השאר מכוסים. לשים את הכדור היטב ומרדדים לעיגול בקוטר של כ-15 ס"מ. מחלקים את הכדור לחצי ומכל חצי מכינים כיס ע"י קיפול לחצי, הצמדה והידוק הקצוות העגולות ביחד. ממלאים את הכיס במלית הצוננת ומהדקים את הקצוות היטב על מנת שלא יפתח בטיגון. מכינים באותו אופן את כל הכיסונים.
מטגנים את הכיסונים בשמן עמוק (לא יותר מדי חם כדי שלא ישרפו). מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון