הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים (מופרדות לחלבונים וחלמונים) בטמפרטורת החדר
1 חלמון (בנוסף לביצים)
זרעים כתושים ממקל וניל אחד או 1 כפית תמצית וניל (אמיתית, לא חיקוי!)
1/3 כוס סוכר
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
3 כפיות ליקר אמרטו (ניתן להחליף בליקר קפה, אייריש קרים, רום או אפשרויות אחרות).
קורט מלח
200 גר' פיסטוקים (אפשר להחליף באגוזים)
8 כפות סוכר
4 כפות מים
אופן ההכנה
ראשית, קולים מעט את הפיסטוקים המקולפים על מחבת חמה. עם התפשטות מעט ריח קלוי מוסיפים את כפות סוכר וכפות המים, ומערבבים היטב, לקירמול הפיסטוקים. לאחר קבלת צבע קרמל בהיר מסירים מהאש, מקררים וכותשים קלות במעבד מזון.
מקציפים את 5 החלמונים במערבל חשמלי על מהירות גבוהה, ומוסיפים את הוניל והסוכר - עד שלאחר מספר דקות מקבלים תערובת חיוורת וסמיכה.
במיכל הקצפה נפרד מקציפים את 4 החלבונים, יחד עם קורט מלח, לקבלת קצף יציב.
במיכל שלישי מקציפים את השמנת המתוקה עד לדרגת פסגות-רכות.
מקפלים בעדינות את קצץ החלבונים לחלמונים, ולאחר מכן מקפלים פנימה גם את הקצפת (מהשמנת המתוקה). מקפלים פנימה גם את שבבי הפיסטוקים המקורמלים ואת ליקר השקדים. יוצקים לספלי קפה (בהם גם נגיש) ומקפיאים במשך 6 שעות לפחות.
נגיש ישירות מהמקרר, כדי שהסמיפרדו הרך לא יימס... בוזקים מעט אבקת קפה נמס או שוקולד משובח מגורר מלמעלה, מגישים וזוללים - בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון