חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סמיפרדו וניל ופיסטוקים - גלידה איטלקית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

באיטלקית, "סמי"=חצי, "פרדו"=קר. מעדן איטלקי רך ונימוח, שהוא אמצע הדרך בין גלידה למוס... פשוט תענוג בימי הקיץ החמים!
סמיפרדו וניל ופיסטוקים - גלידה איטלקית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

באיטלקית, "סמי"=חצי, "פרדו"=קר. מעדן איטלקי רך ונימוח, שהוא אמצע הדרך בין גלידה למוס... פשוט תענוג בימי הקיץ החמים!
הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים (מופרדות לחלבונים וחלמונים) בטמפרטורת החדר
1 חלמון (בנוסף לביצים)
זרעים כתושים ממקל וניל אחד או 1 כפית תמצית וניל (אמיתית, לא חיקוי!)
1/3 כוס סוכר
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
3 כפיות ליקר אמרטו (ניתן להחליף בליקר קפה, אייריש קרים, רום או אפשרויות אחרות).
קורט מלח
200 גר' פיסטוקים (אפשר להחליף באגוזים)
8 כפות סוכר
4 כפות מים
אופן ההכנה
ראשית, קולים מעט את הפיסטוקים המקולפים על מחבת חמה. עם התפשטות מעט ריח קלוי מוסיפים את כפות סוכר וכפות המים, ומערבבים היטב, לקירמול הפיסטוקים. לאחר קבלת צבע קרמל בהיר מסירים מהאש, מקררים וכותשים קלות במעבד מזון.
מקציפים את 5 החלמונים במערבל חשמלי על מהירות גבוהה, ומוסיפים את הוניל והסוכר - עד שלאחר מספר דקות מקבלים תערובת חיוורת וסמיכה.
במיכל הקצפה נפרד מקציפים את 4 החלבונים, יחד עם קורט מלח, לקבלת קצף יציב.
במיכל שלישי מקציפים את השמנת המתוקה עד לדרגת פסגות-רכות.
מקפלים בעדינות את קצץ החלבונים לחלמונים, ולאחר מכן מקפלים פנימה גם את הקצפת (מהשמנת המתוקה). מקפלים פנימה גם את שבבי הפיסטוקים המקורמלים ואת ליקר השקדים. יוצקים לספלי קפה (בהם גם נגיש) ומקפיאים במשך 6 שעות לפחות.
נגיש ישירות מהמקרר, כדי שהסמיפרדו הרך לא יימס... בוזקים מעט אבקת קפה נמס או שוקולד משובח מגורר מלמעלה, מגישים וזוללים - בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון