חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סניה קבאב עגל מפורר ברוטב יוגוטחינה (בסגנון מחניודה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כל כך טעים שזה לעולם לא מספיק br br***לגירסה כשרה להחליף את היוגורט בחלב סויה או חלב קוקוס עם כף מיץ לימון
סניה קבאב עגל מפורר ברוטב יוגוטחינה (בסגנון מחניודה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כל כך טעים שזה לעולם לא מספיק br br***לגירסה כשרה להחליף את היוגורט בחלב סויה או חלב קוקוס עם כף מיץ לימון
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג בשר צוואר טלה קצוץ או טחון עבה מאוד
1 בצל קצוץ (לא חובה)
1 שן שום קצוצה
1 כף צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית לטיגון
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית כמון
קמצוץ קינמון
1כפית מחוקה מלח
ליוגוטחינה
1 כוס יוגורט לא ביו
1/4 כוס טחינה גולמית
1/2 שן שום כתושה
מעט מלח
לעיטור ולטעם
1 כף שמן זית
6 עגבניות שרי מחורצות
6 עלי רוזמרין
1/2 שן שום פרוסה
לקישוט 3 עלי בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה
לקבאב המפורר
1. במחבת טפלון עם 2 כפות השמן זית קולים את הצנוברים כדקה ומעבירים לקערה בצד
2. באותה מחבת עם השמן הנותר מטגנים את הבשר עם התבלינים תוך ערבוב עם מזלג בכדי שלא יווצרו גושים עד קבלת גוון אפור חום ומעבירים לקערה עם הצנוברים.
לעיטור ולטעם
3. לאותה מחבת מוסיפים כף שמן זית ואת עגבניות השרי המחורצות ומטגנים עד התרככות
מוסיפים את עלי הרוזמרין ודקה נוספת מוסיפים את השום לעוד חצי דקה.
ליוגוטחינה
לקערה מכיניסים את כל החומרים ומערבבים היטבובנמרצות עד סמיכות דקה יצא דק מדי הוסיפו מעט טחינה יצא עבה הוסיפו מעט מאוד מים וערבבו שוב
לבנית המנה
באם יש כלים חמיני אש - במרכז הצלחת מסדרים מצד לצד בצורת קבאב את מחצית הבשר
משני צידיו מוזגים מהטחינה יוגורט בנדיבות מעל מסדרים 3 עגבניות שרי וכן חלק מהרוטב שלהן
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 8 דקות מוציאים ובוזקים מעל בצל ירוק
אין כלי חסין אש לסדר בצלחת מרק ולהכניס למיקרו ל 3 דקות בעוצמה מלאה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון