הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג בשר צוואר טלה קצוץ או טחון עבה מאוד
1 בצל קצוץ (לא חובה)
1 שן שום קצוצה
1 כף צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית לטיגון
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית כמון
קמצוץ קינמון
1כפית מחוקה מלח
ליוגוטחינה
1 כוס יוגורט לא ביו
1/4 כוס טחינה גולמית
1/2 שן שום כתושה
מעט מלח
לעיטור ולטעם
1 כף שמן זית
6 עגבניות שרי מחורצות
6 עלי רוזמרין
1/2 שן שום פרוסה
לקישוט 3 עלי בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה
לקבאב המפורר
1. במחבת טפלון עם 2 כפות השמן זית קולים את הצנוברים כדקה ומעבירים לקערה בצד
2. באותה מחבת עם השמן הנותר מטגנים את הבשר עם התבלינים תוך ערבוב עם מזלג בכדי שלא יווצרו גושים עד קבלת גוון אפור חום ומעבירים לקערה עם הצנוברים.
לעיטור ולטעם
3. לאותה מחבת מוסיפים כף שמן זית ואת עגבניות השרי המחורצות ומטגנים עד התרככות
מוסיפים את עלי הרוזמרין ודקה נוספת מוסיפים את השום לעוד חצי דקה.
ליוגוטחינה
לקערה מכיניסים את כל החומרים ומערבבים היטבובנמרצות עד סמיכות דקה יצא דק מדי הוסיפו מעט טחינה יצא עבה הוסיפו מעט מאוד מים וערבבו שוב
לבנית המנה
באם יש כלים חמיני אש - במרכז הצלחת מסדרים מצד לצד בצורת קבאב את מחצית הבשר
משני צידיו מוזגים מהטחינה יוגורט בנדיבות מעל מסדרים 3 עגבניות שרי וכן חלק מהרוטב שלהן
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 8 דקות מוציאים ובוזקים מעל בצל ירוק
אין כלי חסין אש לסדר בצלחת מרק ולהכניס למיקרו ל 3 דקות בעוצמה מלאה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון