חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סנייה בשר ותפו"א בשכבות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סנייה בשר ותפו"א בשכבות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
שכבה ראשונה:
5 תפו"א קלופים ומגורדים בדיסק של הציפס במעבד מזון (אצבעות), או במגרדת גסה.
כ-¼ כוס שמן זית
1/4 כוס קמח
2 ביצים
מלח ופלפל שחור
שכבה שניה:
1 ק"ג בשר כבש טרי טחון או עגל ללא הרבה שומן אפשר חצי מכל סוג
כוס עלי פטרוזליה קצוצה דק
2 ביצים טריות
3-4 שיניי שום קצוץ דק
1 בצל סגול או לבן קצוץ דק
3 פרוסות לחם שרויות במים או פרורי לחם כ1/2 כוס
½ כפית אבקת סודה לשתיה מעורבב עם כ-1/4 כוס מי ברז
2 כפות אבקת בהרת (עשוי מגרגרי כוסברה,כמון,פלפל אנגלי,אגוז מוסקט,הל).
פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
1-2 כפות שמן זית.
שכבה שלישית:
4-5 עגבניות אדומות יפות פרוס לפרוסות עגולות
ענף רוזמרין ' צנוברים (לא חובה).
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בנוני גבוה.
שלב א:
לשמן בשמן זית , תבנית אפיה מלבנית או מרובעת מפיירקס.
לערבב את תפו"א עם המלח הביצים והקמח וה שמן הזית הנותר. לשפוך לתבנית ולאפות כ30- עד שישחים קלות.
(אפשר להכניס את תפו"א ,לפני האפיה לשקית ניילון סגורה היטב למקפיא ל-20 דקות ואז
זה יקצר את זמן האפיה וגם יעשה אותם בטעם של ציפס)
שלב ב:
לערבב את הבשר עם כל המרכיבים (לסחוט היטב את הלחם ולפורר) להוציא את התבנית
עם תפו"א מהתנור ולשטח את הבשר מעל. לקחת מזלג וליישר את הבשר בתבנית לעשות
צורות עם המזלג לאורך התבנית.
לקחת את העגבניות ולהניח פרוסות אחת ליד השניה רק שכבה אחת לאורך כל התבנית.
עם סכין לסמן גס מנות מרובעות מסביב לכל עגבניה (להגיע עם הסכין דרך הבשר עד לתפו"א.
אפשר להניח רוזמרין ליד התבנית או מעל העגבניות נותן ריח וטעם משגע.
להכניס לתנור לחום בנוני להמשך אפיה עוד כ-½ שעה עד שהבשר משחים קלות .לפזר
צנוברים ולהכניס לעוד 5 דקות .
להוציא מהתנור לחכות כ-10 דקות ואז לפרוס למנות שסומנו קודם . להוציא את הרוזמרין.
להגיש חם עם סלט ירוק.
מגיש: shoshig
מקור: אישי
שתף את המתכון