הוראות הכנה
מרכיבים
כ- 9 עגבניות קצוצות
קופסת רסק עגבניות
כ- 700 גרם בשר בקר טחון
ביצה
פירורי לחם
שני ראשי שום כתושים
1/2 כוס אורגנו טרי קצוץ
צרור ריחן טרי קצוץ
1/4 כוס רוזמרין קצוץ
1/4כוס תימין
בצל חתוך לרצועות דקות
שמן זית לטיגון
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מטגנים ומאדים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתרכך, מוסיפים כשני שליש מהשום הכתוש ומאדים עוד מספר דקות.
מבשלים את העגבניות יחד עם השום והבצל עד שהן מתרככות. מוסיפים את רסק העגבניות וכשני שליש מעשבי התיבול לרוטב ומבשלים. מתבלים לפי הטעם.
מערבבים את הבשר עם שארית עשבי התיבול והשום, ביצה ופירורי לחם, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג או מעט גדולים יותר. מטגנים במעט שמן, הופכים את הכדורים עד שכל הצדדים מטוגנים. אין צורך בטיגון מלא, מידיום רייר מתאים מאד.
יוצקים חלק מהרוטב על הכדורים ומבשלים מספר דקות, מגישים עם ספגטי עם שארית הרוטב.
כתוספת אפשר להגיש לחמניות או בגטים פרוסים לאורך, מרוחים בחמאה עם שום וקלויים בתנור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון