הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
250 גר' בייבי שרימפס
250 גר' שרימפס קריסטל, קלופים
100 גר' קלמרי חתוכים לרצועות
100 גר' ראשי קלמרי
75 גר' חמאה
1 כוס יין לבן יבש
1 שקית שמנת מתוקה
עלי בזיליקום קצוצים
עלי פטרוזיליה קצוצים
מיץ מחצי לימון
4 שיני שום מעוכות
6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן עם מים ללא מלח מבשלים את השרימפס,
במשך שתי דקות.ומסננים
2.במחבת נפרדת ממיסים את החמאה על אש קטנה ומוסיפים
את הבייבי שרימפס, ראשי הקלמרי והקלמרי ומטגנים
כמשך כדקה. מוסיפים את השרימפס, מגדילים את האש
ומוסיפים את השום והיין. מבשלים דקה נוספת.
3.מוסיפים את השמנת המתוקה ואת עשבי התיבול, ללא
המיץ הלימון ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
מוסיפים לרוטב את הספגטי שבושלו זה עתה, מערבבים
על אש גבוהה במשך חצי דקה ומגישים מייד עם חצאי
עגבניות שרי מפוזרות מעל.
***בעת ההגשה, מטפטפים מעל מיץ לימון
***את הספגטי מבשלים בסיר ניפרד במקביל עם מעט מלח
גס עד למידת אל דנטה )מומלץ ספגטי ביתי(
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון