הוראות הכנה
מרכיבים
1.עוף מפולט מעצמות(אפשר לבקש מהקצב)
2. בשר טחון(אפשר להוסיף גם קצת שומן כבש טחון מי שאוהב מוסיף המון)
3. 2 בצלים גדולים קצוצים +4 שיני שום כתושות מטוגנים ומושחמים היטב.
4. 1 גזר מקולף חתוך לקוביות קטנות
5.חופן פיטרוזיליה
6. חופן חמוציות
7. חופן קשיו
8.חופן אגוזי פקאן קלופים
9.חופן שקדים פרוסים
10.אפשר להוסיף עוד פירות יבשים לפי הטעם
11. כוס שמן זית
12.מלח .פלפל שחור,אגוז מוסקט
13.חצי כוס סילאן
14. 1 ביצה
אופן ההכנה
שלב ראשון:
נכין תערובת למלא את העוף,בקערה גדולה נערבב היטב את ה:בשר טחון,בצל מטוגן,שום מטוגן,חמוציות.קשיו.פקאנים,שקדים וקוביות הגזר נתבלן במלח פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם, ונוסיף לתערובת חצי כוס שמן זית.
שלב שני:
עכשיו שיש לנו תערובת נמלא את העוף ונדחוס אליו את כל התערובת(העוף נקי מעצמות גם בכרעיים גם אותן למלא ולדחוס היטב.)
שלב שלישי:
נפרוס על השולחן חתיכת דף אלומיניות מספיק גדול כדי לעטוף את העוף לפחות 3 סיבובים,ועל דף האלומניום נניח דף פרגמנט(דף אפיה).
שלב רביעי:
נערבב בקערה חצי כוס סילאן,חצי כוס שמן זית,וביצה אחת ונמרח בעזרת מברשת על דף הפרגמנט. לאחר מכן נניח את העוף על נייר הפרגמנט ונמרח גם אותו על כל חלקיו.
שלב חמישי עטיפת העוף:
את העוף עוטפים על אותו עיקרון של גלגול סושי,מגלגלים מצמידים ומהדקים היטב . העוף צריך להיות לא בצורתו הטבעית אלא בצורת גליל פחות או יותר כמה שיותר נהדק ונצמיד בזמן הגלגול העוף יצא יותר יפה ואסתטי.
עכשיו רק נישאר להכניס לתנור ל3 שעות על 180 מעלות על רשת צליה כך שהעוף יקבל חום מכל הכיוונים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון