הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח רגיל מנופה
50 גרם שימרית
1 כפית שטוחה מלח
3 כפות סוכר
חצי כוס שמן
4 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק
לציפוי - אבקת סוכר
אופן ההכנה
שמים בקערה את הקמח ומערבבים עם השימרית והסוכר.
מוסיפים בהדרגה תוך כדי עירבוב את המלח השמן והמים, ולשים עד לקבלת בצק רך מאד ונוזלי.
במידת הצורך אפשר להוסיף מעט מים.
מכסים בנילון נצמד או במגבת לחה להתפחה. זה מוכן כאשר הבצק מכפיל את נפחו.
בסיר רחב מחממים שמן עמוק.
מרטיבים את הידיים ולוקחים כל פעם חלק קטן מהבצק ויוצרים עיגול עם חור במרכז(מרחיבים אותו קצת).
מכניסים מיד לשמן החם, ומזהיבים משני הצדדים.
מוצאים ומניחים על נייר סופג.
מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים חם
אין להכניס יותר מ3-4 טבעות ביחד לסיר עם השמן כדי שלא לקרר את השמן.
בתאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון