חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ספנקופיטה -פשטידת תרד וגבינות יוונית עם עלי פילו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה עשירה בטעמים. מנה חגיגית.
ספנקופיטה -פשטידת תרד וגבינות יוונית עם עלי פילו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה עשירה בטעמים. מנה חגיגית.
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם עלי פילו (20 עלים) מופשרים יממה
150 גרם חמאה מומסת
½ כוס שמן זית
למלית:
¼ כוס שמן זית
1 ק"ג עלי תרד טריים, שטופים היטב, מיובשים וקצוצים דק
6 בצלים ירוקים קצוצים דק
500 גרם גבינת פטה או בולגרית עיזים, מפוררת
250 גרם גבינת קשקבל מגוררת
4 ביצים
מעט מלח (כי הגבינות גם הן מלוחות)
פלפל שחור גרוס טרי
תבנית מלבנית בגודל 28X38 ס"מ
אופן ההכנה
להכנת המלית:
מחממים בסיר גדול את השמן ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים והבצל הירוק.
מאדים על אש בינונית עד שכל הנוזלים יתאדו ומניחים להצטנן היטב.
מעבירים את התרד והבצל לקערה, מוסיפים את הגבינות, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב.
להכנת הפשטידה:
מחממים תנור לחום גבוה (200°c ).
מערבבים את החמאה המומסת עם שמן הזית. ומשמנים את התבנית במעט שומן.
שוטחים עלה פילו על התחתית ומשמנים בתערובת החמאה והשמן.
משטחים מעליו עלה נוסף ומשמנים וכך הלאה עם מחצית מעלי הפילו.
שולי העלים יגלשו מעבר לתבנית וזה בסדר.
שוטחים את המלית בתבנית ומקפלים את קצות עלי הפילו על המלית.
מכסים בעלה פילו ומשמנים וכך הלאה עם שאר העלים הנותרים.
תוחבים את קצות העלים מן השכבה העליונה בין דופן התבנית לבין שכבת העלים שבתחתית.
מסמנים על שכבת העלים העליונה חלוקה למנות בסכין חדה, יוצקים על הכל את תערובת החמאה והשמן ומברישים.
אופים כשעה בחום בינוני עד שהבצק נהיה פריך וזהוב.
מוציאים מהתנור, משהים כ-20 דקות, חותכים למנות ומגישים.
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון