"בארץ, ספריבס הוא תיאור די רחב לצלעות חזיר. הנתח שמן למדי וברוב המקרים הבשר brקשה. החלק הרך שנותר לאכילה, לצערי הרב, זה רק השומן. brהדרך שאני מצאתי לבישול נתח זה דורשת בישול ממושך עד לריכוך הבשר, ולאחריו צלייה brלקבלת פריכות קלה וזיגוג של הרוטב. brמה שנקבל בשיטה זו יהיה בשר עסיסי ורך. brאם בשלב הראשון לא התרכך הבשר, יש להמשיך לצלות עד שייתרכך. br יש להקפיד שיהיו נוזלים בתבנית המכוסה היטב!" br
|
|
|
"בארץ, ספריבס הוא תיאור די רחב לצלעות חזיר. הנתח שמן למדי וברוב המקרים הבשר brקשה. החלק הרך שנותר לאכילה, לצערי הרב, זה רק השומן. brהדרך שאני מצאתי לבישול נתח זה דורשת בישול ממושך עד לריכוך הבשר, ולאחריו צלייה brלקבלת פריכות קלה וזיגוג של הרוטב. brמה שנקבל בשיטה זו יהיה בשר עסיסי ורך. brאם בשלב הראשון לא התרכך הבשר, יש להמשיך לצלות עד שייתרכך. br יש להקפיד שיהיו נוזלים בתבנית המכוסה היטב!" br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לתערובת התבלינים היבשים
1 כף גרגרי כוסברה גרוסים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית תערובת חמישה תבלינים (להשיג במכולות סיניות)
1 כף מלח
2 כפות סוכר חום
1 כף כמון
1 כף אבקת שום
1 כפית אבקת זנגויל
1 כפית פלפל שחור גרוס
למרינדת הצלייה:
4 כפות ג?ינג?ר טרי מרוסק דק
2 כפות שום כתוש
1/2 כוס חומץ אורז
1 בצל בינוני, מרוסק על פומפייה
להברשה, זיגוג והשוס של הסיום:
רוטב טריאקי
2 ק?ג ספריבס חזיר
אופן ההכנה
1. מערבבים את התבלינים היבשים ומשפשפים אותם היטב על הצלעות (Rub). משרים למשך לילה או כשמונה שעות במקרר.
2.מעבירים את הצלעות יחד עם נוזלי ההשרייה לכלי חסין אש. מסדרים שכבה ומורחים מעליה ממרינדת הצליה. ממשיכים בדרך זו עם שאר הצלעות.
3.מכסים את הכלי בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם לחום של- 160 מעלות. צולים כשלוש שעות, או עד שהבשר רך מאד .
4.מוציאים מהתנור, מצננים ושומרים מכוסה במקרר למשך הלילה. הצלעות אמורות להתרכך מאד במהלך הצלייה הממושכת ולהפריש כמות נדיבה של נוזלים. יש להעבירן בזהירות רבה כדי שלא ייתפרקו. לאחר הקרור שלהן יהיה קל יותר לטפל בהן. הצלעות קשות עדיין? מכסים ומחזירים להמשך צלייה. יש לוודא שישנם נוזלים והתבנית אינה יבשה. אם יש צורך מוסיפים מעט מים.
5.למחרת, עורכים את הצלעות על רשת גריל, אחת לצד השניה. צולים בתנור שחומם מראש ל- 185 מעלות, תוך הברשה בטריאקי לקבלת זיגוג מבריק. כשחם, ופריך אפשר להגיש.
מגיש:
מקור: השף עמיר אילן מסעדת הדסון https://chefilan.com/blog/?p=119
שתף את המתכון