הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג ספריבס (צלעיות לבן) חתוך לקוביות או פרוס על פי העצם
¼ כוס רוטב סויה
1 כף חומץ
1 כף רוטב צ'ילי חריף מתוק
¼ כוס דבש
½ ראש שום קלוף וקצוץ גס
1 כף זנגביל קצוץ גס
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
½ כוס יין אדום מתוק
1 פלפל צ'ילי קטן קצוץ דק
1 בקבוקון צבע מאכל אדום
אופן ההכנה
שמים את כל הספריבס החתוכים בתוך קערה ושופכים את צבע המאכל. מניחים כך למשך כשעה. מוסיפים את שאר החומרים לקערה ומכניסים למקרר למשך הלילה.
מוציאים מהמקרר ומסדרים את הספריבס בתבנית ללא הנוזלים בקערה (שומרים את הנוזלים). מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לגריל וצולים כשלוש דקות מכל צד להשחמה קלה ויפה.
מוציאים את הספריבס מהתבנית ומכניסים לסיר יחד עם שאר הנוזלים והמרכיבים שנשארו בתוך הקערה. מבשלים ביחד על אש גבוהה כחמש עד שבע דקות ומגישים חם עם אורז לבן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון