חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ספריבס (צלעיות) בשום ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מבוסס על מתכון מהספר הסיני הלא כשר של ישראל אהרוני.
ספריבס (צלעיות) בשום ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מבוסס על מתכון מהספר הסיני הלא כשר של ישראל אהרוני.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג ספריבס (צלעיות לבן) חתוך לקוביות או פרוס על פי העצם
¼ כוס רוטב סויה
1 כף חומץ
1 כף רוטב צ'ילי חריף מתוק
¼ כוס דבש
½ ראש שום קלוף וקצוץ גס
1 כף זנגביל קצוץ גס
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
½ כוס יין אדום מתוק
1 פלפל צ'ילי קטן קצוץ דק
1 בקבוקון צבע מאכל אדום
אופן ההכנה
שמים את כל הספריבס החתוכים בתוך קערה ושופכים את צבע המאכל. מניחים כך למשך כשעה. מוסיפים את שאר החומרים לקערה ומכניסים למקרר למשך הלילה.
מוציאים מהמקרר ומסדרים את הספריבס בתבנית ללא הנוזלים בקערה (שומרים את הנוזלים). מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לגריל וצולים כשלוש דקות מכל צד להשחמה קלה ויפה.
מוציאים את הספריבס מהתבנית ומכניסים לסיר יחד עם שאר הנוזלים והמרכיבים שנשארו בתוך הקערה. מבשלים ביחד על אש גבוהה כחמש עד שבע דקות ומגישים חם עם אורז לבן.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון