הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג ספריבס (רצועות)
2 שיני שום קצוצות דק
מיץ משני תפוזים
1 כף דבש
1 כף רוטב תמרהינדי
1 כף רוטב צ'ילי חריף מתוק
1 כף רוטב מנגו חריף
פילטים של תפוז לקישוט
בצל ירוק (חלק ירוק בלבד) קצוץ דק לקישוט
אופן ההכנה
מחממים מחבת כבדה. מניחים את רצועות הספריבס במחבת (ללא שמן יפריש לבד) לטיגון עד שנהיה שחום ופריך משני הכיוונים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. לאחר שהצטנן מעט חותכים למלבנים או קוביות גדולות.
נפטרים מעודף השמן במחבת אך לא מנקים אותה (שתישאר מעט שמנונית). מטגנים מעט את השום (כחצי דקה) ומוסיפים מיד את מיץ התפוזים. מערבבים ביחד. מוסיפים את יתר המצרכים (למעט מצרכי הקישוט), מערבבים ומחזירים את הספריבס חזרה למחבת. מבשלים ביחד, על אש נמוכה, כשבע עד עשר דקות.
מניחים ערימת ספריבס במרכז צלחת ההגשה. מעל יוצקים כף או שתיים של רוטב. מסביב מניחים את הפילטים של התפוז ומפזרים מעט בצל ירוק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון