הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס שמן זית לטיגון
1 כוס קמח מצה (עדיף פנקו)
2 כפיות אבקת שום
2 שיני שום קצוצות דק
1 כפית מלח
2 כפות חמאה/או 2 מיונז
קומץ עשבי תיבול טריים, קצוצים שמיר,פטרוזיליה, נענע, תימין, רוזמרין
1 פלפל אדום/ירוק חריף חתוך לטבעות דקיקות
1 כפית מלח גס
1 אבקת פלפל שחור טחון עבה
1 לימון, חצוי
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה, מוסיפים 1 כוס שמן ומחממים את השמן לחם בינוני עד אשר קמצוץ קמח שנזרוק אליו יתחיל לבעבע .
2. בקערה, רחבה ורדודה, מערבבים יחד את קמח מצה, אבקת שום והמלח.
3. בינתיים נכין רשת תנור מעל תבנית ליד התנור שלך.
4. מכניסים את הדג לתוך עיסת הקמח מצה ולצפות אותם היטב ובזהירות מכניסים אותם לטיגון במחבת (שלא יגעו אחד בשני) . מטגנים משני הצדדים של הדג במשך 2 דקות מכל צד.
5. מניחים להגרת שומנים על הרשת
לרוטב:
6. ממש לפני ההגשה, מחממים מחבת ומטגנים על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את החמאה/מיונז, כאשר זה חם, מוסיפים את השום ואת פלפלי צ 'יליוכל התבלינים. כאשר השום הופך ריחני, עם מלח ופלפל וסוחטים במיץ של אחד מחצאי הלימון.
7.מכבים את האש ומערבבים את עשבי התיבול טריים. יוצקים מעל את רוטב התבלינים ומגישים מיד עם פלחי לימון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון