הוראות הכנה
מרכיבים
8 עגבניות גדולות ומוצקות
חצי ק"ג עוף טחון
חצי קופסא שימורי תירס
חצי כפית שום כתוש
1 בצל קצוץ דק מאד
1 כף מיונז
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
רבע כוס אורז
1.5 כפות רסק עגבניות
רבע כרוב קצוץ
1 פלפל ירוק קצוץ גס
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מסירים כיפה מכל עגבניה ומרוקנים את תכולתה בעזרת כפית. קוצצים את תכולת כל העגבניות ומעבירים לקערה יחד עם העוף הטחון, מחצית כמות המלח, מחצית כמות הפלפל השחור, מחצית הבצל הקצוץ,מחצית כמות התירס, האורז, השום הכתוש והמיונז ומערבבים יחד לתערובת אחידה. ממלאים את העגבניות בתערובת ומניחים בצד.
מחממים את השמן בסיר. מטגנים את הבצל שנותר עד לשקיפות ומוסיפים את הפלפל הירוק. מערבבים יחד שתי דקות ומוסיפים את הכרוב. מערבבים יחד שתי דקות נוספות ומוסיפים, תוך ערבוב, את רסק העגבניות, יתרת התירס, יתרת המלח ויתרת הפלפל השחור. מוסיפים מים כדי שליש גובה הסיר ומביאים לרתיחה. מכניסים את העגבניות בצורה מסודרת ומניחים מעל כל אחת את הכיפה שלה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כחמישים דקות עד שעה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון