הוראות הכנה
מרכיבים
6 עגבניות גדולות מאוד או 12 עגבניות קטנטת
מלח ומעט סוכר
1. כוס שמן זית
2. בצלים סגולים קצוצים
2. שיני שום קצוצות
1. כוס אורז עגול
2/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס בזיליקום קצוץ
1/4 כוס צנוברים קלויים
1. כף רסק עגבניות
20-50 גר' (לפי הטעם) פרמזן איטלקי (פרמז'אנו רג'יאנו) קשה מגורר דק.
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מסירים את כיפות העגבניות, מרוקנים את התוכן ושומרים בצד.
מורחים את פנים העגבניות במעט מלח וסוכר ומניחים אותן בצד.
מחממים 3/4 כוס מהשמן במחבת, מטגנים את הבצלים והשום עד שהבצל שקוף אך השום אינו נשרף.
מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים את שאר החומרים פרט לפרמזן (כולל תוכן העגבניות) ומבשלים עוד כ-5 דקות,מסירים מן האש.
משמנים תבנית אפיה במעט השמן שנותר, מוסיפים למסה את הפרמזן,ממלאים את העגבניות ומכסים בכיפות ומניחים בתבנית,מטפטפים עליהן את שמן הזית הנותר.
מכניסים לתנור ואופים שעה.
מגיש:
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון