הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½ ק"ג קמח
¾ כפית שמרים מגורענים
½ כפית מלח
½ כוס שמן זית או שמן קנולה
1 כוס מים פושרים
למלוי:
2 כפות שמן זית או שמן קנולה
2 בצלים גדולים , קלופים וקצוצים דק
400 גרם בשר טחון הכולל עגל מעורב עם כבש
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
2 עגבניות רכות , קלופות
1 גמבה
פלפל חריף ירוק, לפי מידת החריפות הרצויה
מלח ופלפל שחור, מעט אגוז מוסקט מגורד
2 כפות חומץ
אפשרות לזיגוג:
50 גרם מרגרינה
להגשה:
טחינה ירוקה
אופן ההכנה
1. הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים מן הבצק כדור, מכסים במגבת ומשהים שעה לתפיחה. צובטים מן הבצק 35 כדורים שווים , בגודל פנים כף היד ומשטחים אותם בידיים.
2. המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מצננים. מערבבים עם שאר מרכיבי המלית.
3. מחממים את תנור האפייה לחום גבוה מאוד (250°c). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מסדרים את עגולי הבצק ברווחים שווים ומניחים כמות נדיבה של מלוי על כל אחד. אם רוצים אפשר להוסיף כפית מרגרינה על כל עיגול עם מלוי. אופים (250°c) במשך 20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מגישים, אפשר עם טחינה ירוקה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רוז'ט חינאווי
שתף את המתכון