חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עגל חלב ממולא במוס עגל, צ'ילי ואגוזי לוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון בשרי מיוחד ומושקע. ההכנה איננה פשוטה אך התוצאה מאוד מיוחדת.
עגל חלב ממולא במוס עגל, צ'ילי ואגוזי לוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון בשרי מיוחד ומושקע. ההכנה איננה פשוטה אך התוצאה מאוד מיוחדת.
הוראות הכנה
מרכיבים
שוק עגל ½2 ק"ג ללא העצם (לבקש מן הקצב להשאיר רק את קצה הרגל)
2 כפות שמן זית
100 גרם בצלי "אשלוט" קצוצים
100 גרם פטריות חתוכות לקוביות
100 גרם גזר חתוך לקוביות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
400 גרם בשר עגל טחון
2 חלבונים
מלח ופלפל
300 גרם שמנת פרווה לבישול
100 גרם אגוזי לוז קצוצים
¼ פלפל צ'ילי קצוץ דק.
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן במחבת רחבה ומאדים את בצלי ה"אשלוט" כדקה. מוסיפים את הפטריות והגזר וממשיכים לאדות עד שמתרכך. מוסיפים את הפטרוזיליה ומורידים מן האש.
2. מניחים את הבשר הקצוץ, החלבונים ומעט מלח בקערת המיקסר ומעבדים בעזרת קרס הלישה עד קבלת עיסה אחידה. מוסיפים בהדרגה את השמנת (פרווה) תוך כדי ערבול והפסקה. מעבירים לקערה ומערבבים עם הירקות המאודים. מוסיפים את האגוזים והצ'ילי ומתבלים.
3. מחממים את תנור האפיה לחום גבוה מאד (240°c ). מושחים את שוק העגל בשמן זית , מלח ופלפל וממלאים את החלל שהשאירה העצם בתערובת הבשר הקצוץ. קושרים היטב ומניחים בתבנית גדולה.
4. צולים 20 דקות בחום הגבוה (240°c ), מנמיכים את החום ל-180°c וממשיכים לצלות עוד 30 דקות.
5. מוציאים מן התנור , ממתינים מעט מסננים את נוזלי הבישול (שומרים אותם) ופורסים את הנתח לפרוסות.
6. מכוונים את חום התנור ל-220°c, מסדרים את הפרוסות בתבנית, יוצקים עליהן את הרוטב המסונן ומחזירים לתנור ל- 10 דקות נוספות.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: השף: קולין גילון, מלון דניאל הרצליה
שתף את המתכון