הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית עגולה מס' 26
לשכבה התחתונה:
עוגיות בישקוטים (בערך כחבילה וחצי)
½ כוס חלב
1 כפית נס קפה
ל"גנאש" שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
לשכבת הוניל:
1 אינסטנט פודינג וניל
¾ כוס חלב
1 שמנת מתוקה
לשכבת האמצע:
100 גרם שוקולד מריר מגורר גס בפומפייה
1 כפית גדושה אבקת נס קפה (מהסוג הלא מגורען)
לשכבת המוקה:
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כפית גדושה אבקת נס קפה (לא חשוב איזה סוג ואפשר גם מגורען)
¾ כוס חלב
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה
הכנת ה"גאנש":
מכניסים לסיר קטן את כל המרכיבים ומחממים על אש עד לנקודה של כמעט רתיחת השמנת ומכבים את האש, מערבבים עד שכל השוקולד נמס והתערובת מתאחה.
הכנת התחתית:
שמים בקערה חלב ומערבבים עם אבקת הנס קפה, טובלים את הבישקוטים משני הצדדים ומסדרים בשכבה אחידה על כל תחתית התבנית עד לכיסוי.
לאחר מכן שופכים מעט מ"גאנש" השוקולד מעל תחתית הבישקוטים רק על מנת לכסות אותם בשכבה דקה ועדינה.
הכנת שכבת הוניל:
מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ומערבלים עד לקבלת קצפת נוקשה ויציבה, שופכים את הקצפת על התחתית של העוגה ומיישרים.
הכנת שכבת האמצע:
בצלחת מערבבים את כל המרכיבים ומפזרים בשכבה אחידה מעל שכבת הוניל. ניתן לוותר על שלב זה למי שאינו מעוניין ופשוט לשים במקום עוד שכבה דקה ואחידה של "גנאש" השוקולד או פשוט לוותר על שלב זה לחלוטין, זה בהחלט לא פוגע בטעם.
הכנת שכבת המוקה:
מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ומערבלים עד לקבלת קצפת נוקשה ויציבה, שופכים את הקצפת בעדינות מעל פירורי השוקולד והנס קפה מחליקים ומיישרים לשכבה אחידה, מעל הכל שופכים את יתרת גאנש השוקולד ומכניסים למקרר לייצוב לפחות כשעתיים לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: עצמי - שילוב של כל מיני עוגות שבדכ אני מכינה
שתף את המתכון