הוראות הכנה
מרכיבים
10 עלי מצה
5 כפות סוכר חום
2 כפות סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל
4 בננות
½ חבילת מרשמלו חתוכים לריבועים
חבילת גבינה "טוב טעם"
שמנת מתוקה
פרי לקישוט - אני השתמשתי ב -3 קיווים
אופן ההכנה
1. מחממים מחבת עם סוכר למשך מס' דקות עד שהסוכר הופך להיות קרמל. בינתיים קולפים את הבננות ופורסים לעיגולים.ברגע שנוצר קרמל מניחים את הבננות על כל צד למשך 3-4 דקות עד שיספגו את הקרמל.
2.לוקחים את המצה ומרטיבים מתחת לזרם מים פושרים ,מכסים במגבת למש כ 10 דקות עד שהמצות מתרככות.
3.מערבבים בקערה את הגבינה של טוב טעם עם ½ קופסא של שמנת מתוקה ומוסיפים את המרשמלו החתוכים ומערבבים.
4.לוקחים את המצה שהתרכה וחוצים לשניים, בקצה שמים כף של תערובת הגבינה ו 2-3 חתיכות בננה ומגלגלים.
5.מעבירים לתבנית את כל הגילגולי מצה.
6.לוקחים את השמנת המתוקה שנותרה ומקציפים למשך 2-3 דקות ומכסים את הכל.
7.פורסים הקווי ומניחים מעל לקצפת.
8.מעבירים למקרר למשך 3-4 שעות.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון