חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגה "גלילי מצה"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה "גלילי מצה"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
10 עלי מצה
5 כפות סוכר חום
2 כפות סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל
4 בננות
½ חבילת מרשמלו חתוכים לריבועים
חבילת גבינה "טוב טעם"
שמנת מתוקה
פרי לקישוט - אני השתמשתי ב -3 קיווים
אופן ההכנה
1. מחממים מחבת עם סוכר למשך מס' דקות עד שהסוכר הופך להיות קרמל. בינתיים קולפים את הבננות ופורסים לעיגולים.ברגע שנוצר קרמל מניחים את הבננות על כל צד למשך 3-4 דקות עד שיספגו את הקרמל.
2.לוקחים את המצה ומרטיבים מתחת לזרם מים פושרים ,מכסים במגבת למש כ 10 דקות עד שהמצות מתרככות.
3.מערבבים בקערה את הגבינה של טוב טעם עם ½ קופסא של שמנת מתוקה ומוסיפים את המרשמלו החתוכים ומערבבים.
4.לוקחים את המצה שהתרכה וחוצים לשניים, בקצה שמים כף של תערובת הגבינה ו 2-3 חתיכות בננה ומגלגלים.
5.מעבירים לתבנית את כל הגילגולי מצה.
6.לוקחים את השמנת המתוקה שנותרה ומקציפים למשך 2-3 דקות ומכסים את הכל.
7.פורסים הקווי ומניחים מעל לקצפת.
8.מעבירים למקרר למשך 3-4 שעות.
מגיש: ira masler
מקור: אישי
שתף את המתכון