חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגה כתומה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה כתומה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
125 גרם חמאה/מרגרינה רגילה/בטעם חמאה, רכה
1 כוס (240 גרם) סוכר חום, רצוי כהה
3 ביצים
1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
1/2 כוס (70 גרם) קמח מלא
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
1 כוס (1 שקית- 100 גרם) קוקוס
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה רגילה, אפשר קצת אחרי שפג תוקפה
200 גרם משמשים מיובשים
2 תבניות באורך 30 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבניות או מרפדים בנייר אפייה. חותכים כל משמש לארבעה חלקים.
2. מקציפים יחד חמאה וסוכר חום במיקסר (אפשר במיקסר יד), עד שהתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה.
3. מנפים לקערה אחרת את 2 סוגי הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים קוקוס וקורט מלח ומערבבים.
4. תוך הקצפה במהירות נמוכה, מוסיפים לתערובת ביצים ולסירוגין את תערובת הקמח ואת הגבינה הלבנה. מקציפים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים משמשים ומערבבים מעט, רק שיתפזרו בתערובת.
5. מחלקים את התערובת בין התבניות. ממלאים כל תבנית רק עד האמצע, כי העוגה תופחת מאוד (אם התבניות שלכם קטנות ונשארה תערובת, מלאו תבנית שלישית).
6. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא כמעט יבש, עם פירורים (העוגות לא מתייבשות לגמרי). מצננים ושומרים בכלי אטום, במקרר או בחוץ.
7. למתי שמתחשק בתיאבון!!!!!!!!!!.
מגיש: exuer1
מקור:
שתף את המתכון