הוראות הכנה
מרכיבים
125 גרם חמאה/מרגרינה רגילה/בטעם חמאה, רכה
1 כוס (240 גרם) סוכר חום, רצוי כהה
3 ביצים
1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
1/2 כוס (70 גרם) קמח מלא
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
1 כוס (1 שקית- 100 גרם) קוקוס
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה רגילה, אפשר קצת אחרי שפג תוקפה
200 גרם משמשים מיובשים
2 תבניות באורך 30 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבניות או מרפדים בנייר אפייה. חותכים כל משמש לארבעה חלקים.
2. מקציפים יחד חמאה וסוכר חום במיקסר (אפשר במיקסר יד), עד שהתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה.
3. מנפים לקערה אחרת את 2 סוגי הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים קוקוס וקורט מלח ומערבבים.
4. תוך הקצפה במהירות נמוכה, מוסיפים לתערובת ביצים ולסירוגין את תערובת הקמח ואת הגבינה הלבנה. מקציפים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים משמשים ומערבבים מעט, רק שיתפזרו בתערובת.
5. מחלקים את התערובת בין התבניות. ממלאים כל תבנית רק עד האמצע, כי העוגה תופחת מאוד (אם התבניות שלכם קטנות ונשארה תערובת, מלאו תבנית שלישית).
6. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא כמעט יבש, עם פירורים (העוגות לא מתייבשות לגמרי). מצננים ושומרים בכלי אטום, במקרר או בחוץ.
7. למתי שמתחשק בתיאבון!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון