הוראות הכנה
מרכיבים
1 מרגרינה
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות ברנדי
200 גרם שוקולד מריר
שמנת מתוקה
2 כפות קמח מצות
½ כוס אגוזים קצוצים גס
לקישוט - אופציונלי:
אגוזי מלך או תותים טריים
אופן ההכנה
לערבב את המרגרינה עם החלמונים, ½ כוס סוכר והברנדי. להמיס את השוקולד (אפשר במיקרוגל או על האש), לצנן מעט ולהוסיף לתערובת החלמונים ולערבב הכל.
להקציף את החלבונים עם ½ כוס סוכר הנותר לקצף יציב ולהוסיף את קצף החלבונים לתערובת החלמונים. את התערובת שנוצרה יש לחלק ל 2 חלקים.
חלק אחד של התערובת יש להכניס למקרר.
לחלק השני של התערובת יש להוסיף 2 כפות קמח מצה ו ½ כוס אגוזים. לשמן תבנית היטב, לשפוך את התערובת ולאפות כ 20 דקות בחום בינוני.
כשהעוגה מתקררת להוציא מהמקרר את החצי שנותר ולשפוך מעל לעוגה.
להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ולמרוח מעל לעוגה.
מעל לכל ניתן לקשט בתותים או באגוזים.
מגיש:
מקור: אוסף מתכונים אישי
שתף את המתכון