הוראות הכנה
מרכיבים
½1 חבילות של ביסקויטים מרובעים בטעם שוקולד (45 יחידות של ביסקויט)
צלוחית של חלב ומים פושרים להשריה של הביסקויט (אפשר לערבב עם יין במקום חלב)
למילוי:
1 חבילה קרם "אינסטנט וניל "
1 שמנת מתוקה 38% או גבינה לבנה 5% קופסה של 250 גר
1 כוס חלב
לציפוי:
½1 חבילות שוקולד מריר פשוט (150 גרם)
4 כפות מים
¼ חבילה חמאה
אופן ההכנה
להניח על משטח עבודה נייר אפיה או משטח של ניילון רגיל
להקציף בקערה את השמנת המתוקה או הגבינה עם החלב והקרם אינסטנט ולהכניס למקרר.
לקחת 15 ביסקויטים לטבול שניה לא הרבה שהביסקויט ישאר יציב, להניח ב-5 שורות
כפול 3 אחד ליד השני צפוף כך יווצר משטח מלבני.
לקחת מהקרם המוכן כחצי כוס ולמרוח שכבה דקה את כל המשטח.
להכין עוד משטח של ביסקויט רטוב מעל הקודם אחד מעל השני ביסקויט מעל ביסקויט
ושוב למרוח משטח דק של הקרם
להניח משטח שלישי מעל הקודמים ולשפוך את כל הקרם בשורה האמצעית בלבד להדק
עם המרית לתלולית .
להרים משני צידי המלבן את הנייר או הניילון בזהירות כלפי האמצע וכך נוצרת פירמידה
להדק בזהירות ולהכניס עטוף עם הנייר למקרר.
הציפוי:
לחמם את המים יחד עם הקוביות שוקולד על אש קטנה כשהשוקולד נמס
להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה לערבב היטב.
להוציא מהמקרר את העוגה לקלף את הנייר ולשפוך מלמעלה לכל האורך של העוגה
את השוקולד עד שיעטוף את כל העוגה (מה שנוזל להרים בזהירות ולהחזיר לעוגה).
להכניס למקרר ל-2-3 שעות.
פורסים את העוגה לפרוסות של כ-2 ס"מ ומניחים בשכיבה בצלחת אישית כך שרואים את המשולש של העוגה.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון