הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס (150 גרם) אגוזי לוז קלויים ומקולפים
4 120 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו)
1 כוס סוכר חום בהיר סוכר (דמררה)
2 כוסות קמח לבן
1/3 כוס אבקת קקאו
1 כפית נס קפה מגורען
1 כפית (5 גרם) סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
3 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל טהורה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 150 מעלות ןמרפדים תבנית אפייה גדולה עם נייר אפיה.
2.במעבד מזון, מצויד עם להב מתכת, קוצצים דק את השוקולד והסוכר החום
3.בקערה גדולה, לנפות או להקציף יחד את הקמח, אבקת קקאו, הקפה, סודה לשתייה ומלח.
4.בקערת מערבל חשמלי, או עם מיקסר יד, מערבלים את הביצים ותמצית הוניל (כ -30 שניות). מוסיפים את תערובת השוקולד / סוכר ואת תערובת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק נוקשה, מוסיפים אט אט את אגוזי הלוז לתוך הבצק.
5. מקמחים את הידיים ומחלקים את הבצק לשניים
6. מעבירים כל מחצית למשטח מקומח קלות ופותחים עם מארוך לאורך של 25 ס"מ רוחב של 5 ס"מ ועובי של 2 ס"מ
7. מעבירים לתבנית (יש לשמור על מרווח בין היחידות 7 ס"מ)
8. אופים עד שהבצק כמעט מוצק למגע, כ 35 - 40 דקות מוציאים מהתנור ומקררים משך 10 דקות.
9. בעזרת מרית ובזהירות מעבירים כל חתיכה לקרש חיתוך. בעזרת סכין משוננת חותכים פרוסות באלכסון ברוחב של 2 ס"מ ומחזירים לתבנית לאפיה נוספת של 15 דקות נוספות
10. מוציאים את העוגיות לקירור על רשת התנור.
שומרים בכלי אטום למשך מספר שבועות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון