חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות ביסקוטי של קארין גורן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות הביסקוטי היבשות מדהימות ובמיוחד בליווי קפה או תה brביסקוטי בסיסי עם גיוונים
עוגיות ביסקוטי של קארין גורן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות הביסקוטי היבשות מדהימות ובמיוחד בליווי קפה או תה brביסקוטי בסיסי עם גיוונים
הוראות הכנה
מרכיבים
½2 כוסות (350 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים + 2 חלמונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
2 כפות ליקר שאוהבים
3 כוסות (300 גרם) אגוזים ושקדים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מנפים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
3. טורפים ביצים וחלמונים בקערה נפרדת עם שני סוגי סוכר במשך דקה שתיים, עד
שהתערובת מבהירה מעט וגרגרי הסוכר קטנים. מוסיפים ליקר תוך כדי טריפה.
4.יוצרים גומה בחומרים היבשים, ויוצקים פנימה את תערובת הביצים. מערבבים רק עד
לקבלת בצק אחיד. לקראת סוף הערבוב מוסיפים אגוזים ושקדים.
5. יוצרים מהבצק שתי כיכרות בידיים רטובות, ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר
אפייה. אופים 35-30 דקות, עד שהכיכרות יציבות למגע (אם הן משחימות מאוד במהלך
האפייה, מורידים את החום ל170- מעלות, או מכסים באופן רופף ביריעת רדיד אלומיניום).
מצננים. מורידים את חום התנור ל150- מעלות.
6. פורסים את הכיכרות בעזרת סכין לחם לפרוסות בעובי חצי ס"מ. משכיבים את הפרוסות על
רשת ומייבשים בתנור במשך 30-25 דקות, עד שהן יבשות למגע. מצננים לחלוטין
ומגישים עם כוס קפה ליד, לטבילה.
באותה שיטה מכינים
- ביסקוטי שוקולד: מחליפים 1/4 כוס קמח בכמות זהה של קקאו מנופה. מחליפים 1 כוס אגוזים ב1- כוס שוקולד צ'יפס (או 200 גרם שוקולד קצוץ גס).
- ביסקוטי אניס, שומשום ודבלים: מחליפים 1 כוס אגוזים בתערובת של 1/4 כוס שומשום, 1/2 כוס דבלים קצוצים גס, 1 כף גרגירי אניס (ינסון) וקליפה מגוררת מתפוז אחד. בתערובת האגוזים משתמשים באגוזי קשיו ושקדים.
- ביסקוטי מצופים שוקולד לבן: ממיסים במיקרוגל 200 גרם שוקולד לבן. טובלים את הביסקוטי המוכנים עד מחצית הגובה בתערובת השוקולד הלבן. מניחים להתייצבות על נייר אפייה.
- ביסקוטי קפה: ממיסים 1 כף אבקת קפה נמס ב2- כפות ליקר קפה או ברנדי. מוסיפים לתערובת בשלב הוספת הליקר.
- ביסקוטי לימוני: מוסיפים לבצק קליפה מגוררת מ-2 לימונים. בתור ליקר משתמשים בלימונצ'לו.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון