הוראות הכנה
מרכיבים
½2 כוסות (350 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים + 2 חלמונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
2 כפות ליקר שאוהבים
3 כוסות (300 גרם) אגוזים ושקדים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מנפים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
3. טורפים ביצים וחלמונים בקערה נפרדת עם שני סוגי סוכר במשך דקה שתיים, עד
שהתערובת מבהירה מעט וגרגרי הסוכר קטנים. מוסיפים ליקר תוך כדי טריפה.
4.יוצרים גומה בחומרים היבשים, ויוצקים פנימה את תערובת הביצים. מערבבים רק עד
לקבלת בצק אחיד. לקראת סוף הערבוב מוסיפים אגוזים ושקדים.
5. יוצרים מהבצק שתי כיכרות בידיים רטובות, ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר
אפייה. אופים 35-30 דקות, עד שהכיכרות יציבות למגע (אם הן משחימות מאוד במהלך
האפייה, מורידים את החום ל170- מעלות, או מכסים באופן רופף ביריעת רדיד אלומיניום).
מצננים. מורידים את חום התנור ל150- מעלות.
6. פורסים את הכיכרות בעזרת סכין לחם לפרוסות בעובי חצי ס"מ. משכיבים את הפרוסות על
רשת ומייבשים בתנור במשך 30-25 דקות, עד שהן יבשות למגע. מצננים לחלוטין
ומגישים עם כוס קפה ליד, לטבילה.
באותה שיטה מכינים
- ביסקוטי שוקולד: מחליפים 1/4 כוס קמח בכמות זהה של קקאו מנופה. מחליפים 1 כוס אגוזים ב1- כוס שוקולד צ'יפס (או 200 גרם שוקולד קצוץ גס).
- ביסקוטי אניס, שומשום ודבלים: מחליפים 1 כוס אגוזים בתערובת של 1/4 כוס שומשום, 1/2 כוס דבלים קצוצים גס, 1 כף גרגירי אניס (ינסון) וקליפה מגוררת מתפוז אחד. בתערובת האגוזים משתמשים באגוזי קשיו ושקדים.
- ביסקוטי מצופים שוקולד לבן: ממיסים במיקרוגל 200 גרם שוקולד לבן. טובלים את הביסקוטי המוכנים עד מחצית הגובה בתערובת השוקולד הלבן. מניחים להתייצבות על נייר אפייה.
- ביסקוטי קפה: ממיסים 1 כף אבקת קפה נמס ב2- כפות ליקר קפה או ברנדי. מוסיפים לתערובת בשלב הוספת הליקר.
- ביסקוטי לימוני: מוסיפים לבצק קליפה מגוררת מ-2 לימונים. בתור ליקר משתמשים בלימונצ'לו.
מגיש:
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון