הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח.
1 (50 גרם) שמרים מומסים בכוס מים פושרים.
2כפות כמון שלם.
½1 כף מלח.
½1 מרגרינה (300 גרם).
1 כוס מים.
אפשר להוסיף כפית סוכר.
ניתן להוסיף גם 2 כפות קצח
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-200°c.
שמים את השמרים בכוס עם מים פושרים .
מנפים קילו קמח, מוסיפים את הכמון , המלח (ואת הסוכר).
מתיכים את המרגרינה ומוסיפים אותה ואת כוס השמרים המומסים במים.
לשים עד קבלת בצק אחיד.
לוקחים קצת בצק כול פעם ויוצרים מין נחש באורך כ- 10 ס"מ ובעובי של כ- 1.5 -2 ס"מ.
אפשר להפוך אותו לעיגול או להשאיר אותו ארוך.
מורחים ביצה טרופה על העוגיות (אפשר להוסיף סומסום).
אופים בתנור (200°c ) במשך ¼ שעה , ואחר כך מעלים את התבנית סמוך לגוף החימום וממשיכים לאפות עד קבלת צבע זהוב עד שחום.
יש להגישו קר.
בתאבון...
מגיש:
מקור: מצרי
שתף את המתכון