הוראות הכנה
מרכיבים
2 בננות בשלות
50 גרם מרגרינה דלת קלוריות רכה
3/4 כוס קמח תופח
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות חלב
קליפת לימון מגוררת
לסירופ:
2 לימונים + הקליפה המגוררת שלהם
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מרססים תבנית טפלון עם שקעים בתרסיס שמן.
3. מועכים את הבננות ומערבבים עם המרגרינה, הקמח, הסוכר, הביצה, החלב וקליפת הלימון בקערה עד שהתערובת רכה.
4. יוצקים בעזרת כף את התערובת לתוך השקעים בתבנית ואופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
5. סוחטים מיץ מלימונים ויוצקים לסיר קטן. מוסיפים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
6. מבשלים כמה דקות עד שהתערובת נהפכת לסירופ.
7. מברישים את העוגיות החמות בסירופ הלימון ומצננים.
8. מוציאים מהתבנית ומברישים שנית בשארית הסירופ.
9. בתיאבון!!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור: חנה גרשוני
שתף את המתכון