הוראות הכנה
מרכיבים
480 גרם שוקולד מריר
180 גרם חמאה
4 ביצים
11/2 כוסות סוכר
1 כף תמצית ווניל
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
עוד 350 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
270 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות
270 גרם שוקולד חלב חתוך לקוביות
מתכון ל - 30 יחידות
אופן ההכנה
+ ממיסים את השוקולד והחמאה ומצננים לטמפרטורת החדר.
+ מקציפים את הביצים והסוכר 5 דקות במהירות גבוהה עד שהתערובת אוורירית ובהירה.
מקפלים בעזרת מרית את השוקולד המומס לביצים.
+ מנפים יחד את הקמח, אבקת האפיה והמלח ומוסיפים לתערובת השוקולד והביצים.
שומרים רבע מקוביות השוקולד לקישוט, ומוסיפים את שאר הקוביות לתערובת. מקררים את התערובת 3 שעות.
+ יוצרים בעזרת כף גלידה תלוליות מרווחות על נייר אפיה. (טובלים את הכף מדי פעם במים חמים).
+ מקשטים בקוביות השוקולד ששמרנו. אופים ב170 מעלות 15 דקות בלבד.
העוגיות יהיו רכות מאוד וסדוקות מעט, ולא ייראו מוכנות, אבל זה הזמן להוציאן מהתנור.
+ לצנן בתבנית (להתאפק - הן מתפרקות כשהן חמות). לאחר הקירור להפריד את העוגיות מנייר האפיה ולאחסן בשכבה אחת בקופסת פלסטיק אטומה.
מגיש:
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון