הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות (350 גרם) קמח עוגות "שטיבל 5 "(או קמח לבן אחר)
25 גרם "שימרית"
½ כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית מלח
1 כף סוכר
2 ביצים טרופות
2 גביעי שמנת חמוצה
100 גרם חמאה מומסת (או מרגרינה בטעם חמאה- "מחמאה")
1 כף טימין טרי (חובה)
למילוי: (לא הכרחי, ראה בהקדמה)
קוביות גבינת צאן מסוגים שונים.
עגבניות מיובשות חתוכות גס, זיתים מגולענים, אגוזים.
כלים :
תבנית שקעים משומנת.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180°C .
מערבבים היטב את החומרים (מלבד חומרי המילוי) במעבד מזון או בעזרת כף עץ, עד קבלת עיסה אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית שקעים משומנת.
(אם בוחרים למלא-במרכז כל "מאפין" להטביע קובית גבינה + זית , אגוז וכו')
להניח להתיצבות כ-10 דקות לפני האפיה.
אופים כ- 20 דקות בתנור (180°C ) , עד קבלת גוון זהוב.
מצננים מעט על רשת צינון, מוציאים את ה"מאפינס" בעדינות מהתבנית וממשיכים לצנן.
בתאבון!
מגיש:
מקור: שטיבל - מתכונים (עם תיקונים קלים שלי)
שתף את המתכון