הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-20 עוגיות גדולות:
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
3 ביצים, בטמפ' החדר
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
1/3 כוס (45 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
100 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
אופן ההכנה
+ ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
+ במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר במשך 5 דקות. טורפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד.
+ מנפים מעל התערובת קמח, אבקת אפייה ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה.
+ בעזרת כף גלידה מניחים באופן מרווח שלוליות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את שלושת השוקולדים לקישוט. אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות בלבד, עד שהעוגיות סדוקות ותפוחות מעט למראה, יציבות בשוליים ורכות במרכז. מניחים להן להתקרר לחלוטין אחרת הן מתפרקות.
+ כשהעוגיות קרות משחררים מנייר האפייה בעזרת פלטה, ומגישים.
מגיש:
מקור: : קרין גורן, מתוך מדריך האפייה
שתף את המתכון