חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות מלוחות (מיקי שמו)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

איזה עונג צרוף: עוגיות גבינה ריחניות מבצק חמאה שנמס בפה. brיש אפשרות להרבה גוונים על בסיס המרשם הבסיסי.(ראה בהערות)
עוגיות מלוחות (מיקי שמו)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

איזה עונג צרוף: עוגיות גבינה ריחניות מבצק חמאה שנמס בפה. brיש אפשרות להרבה גוונים על בסיס המרשם הבסיסי.(ראה בהערות)
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כפית מלח
2 ביצים ועוד 1 חלמון, בנוסף
500 גרם קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס גבינה קשה מגורדת גס ("קשקבל" או "צ'דר")
ביצה טרופה לזיגוג
שומשום לקישוט
אופן ההכנה
מעבדים חמאה ומלח במיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית, במשך 2 דקות. מוסיפים את הביצים והחלמון ומעבדים לקרם אחיד. מוסיפים קמח , אבקת אפייה וגבינה מגורדת ומעבדים עד שהתערובת אחידה. אם הבצק יבש ופירורי, מוסיפים מעט מים קרים למרקם קטיפתי (אבל לא דביק) . עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר ל-½ שעה.
מחממים את תנור האפייה ל-170°c.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי ½ ס"מ. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום לקישוט. חותכים את העוגיות לגודל הרצוי , הכי קל בגלגלת פיצה, או גלגלת משוננת (אפשר לקרוץ בכוס לעיגולים).
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור (170°c) עד שהעוגיות זהובות (גם בתחתית) וריחניות, 20 -25 דקות. לקרר ולשמור בכלי סגור היטב.
בתיאבון.
מגיש: amitsur
מקור: קונדיטור: מיקי שמו (קונדיטוריות Shemo)
שתף את המתכון