הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כפית מלח
2 ביצים ועוד 1 חלמון, בנוסף
500 גרם קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס גבינה קשה מגורדת גס ("קשקבל" או "צ'דר")
ביצה טרופה לזיגוג
שומשום לקישוט
אופן ההכנה
מעבדים חמאה ומלח במיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית, במשך 2 דקות. מוסיפים את הביצים והחלמון ומעבדים לקרם אחיד. מוסיפים קמח , אבקת אפייה וגבינה מגורדת ומעבדים עד שהתערובת אחידה. אם הבצק יבש ופירורי, מוסיפים מעט מים קרים למרקם קטיפתי (אבל לא דביק) . עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר ל-½ שעה.
מחממים את תנור האפייה ל-170°c.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי ½ ס"מ. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום לקישוט. חותכים את העוגיות לגודל הרצוי , הכי קל בגלגלת פיצה, או גלגלת משוננת (אפשר לקרוץ בכוס לעיגולים).
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור (170°c) עד שהעוגיות זהובות (גם בתחתית) וריחניות, 20 -25 דקות. לקרר ולשמור בכלי סגור היטב.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: קונדיטור: מיקי שמו (קונדיטוריות Shemo)
שתף את המתכון