הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1-ק"ג קמח
2-שקיות אבקת אפיה
2-גביעי אשל
400-גרם מרגרינה רכה
2-כפות וודקה
מילוי:
125-גרם מרגרינה
2-כוסות קמח
½2 כוסות סוכר
2-שקיות סוכר וניל
ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180°C .
לערבב אבקת אפיה בקמח,להוסיף מרגרינה ולפורר באצבעות.
להוסיף אשל וודקה,ללוש עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
לחלק את הבצק ל-4 חלקים ולכסות במגבת 30 דקות.
לערבב את מצרכי המלית יחד ולפורר לפירורים עדינים,לחלק לשניים,חלק אחד לשמור להמשך.
לקמח משטח עבודה,לרדד כל חלק בצק בנפרד לעובי של 1ס"מ.
לפזר ¼ מכמות מילוי הלא שמור על חצי שטח מהבצק ולקפל בצורת מעטפה.
להניח על מגש את כל ארבעת חלקי בצק,לכסות בשקית ניילון ולשמור 6 שעות במקרר.
לחזור שוב על פעולת רידוד ומילוי והפעם רק למלא חצי משטח הבצק ולכסות בחצי השני,לא לקפל.
לחתוך בעזרת סכין 6-8 ריבועים,להניח אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
לטרוף ביצה ולהבריש את העוגיות.
לאפות בתנור ( 180°C ),
20-25 דקות עד שיקבלו צבע חום-זהב.
לאחסן בכלי סגור.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון