הוראות הכנה
מרכיבים
כפית חילבה טחונה
100 גרם חמאה או מחמאה
100 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
2 ביצים
2 כוסות מים
2 כפיות מלח
2 חופנים שומשום מלא + מעט לקישוט
1 כפית קצח
½ קילו קמח לבן
½ קילו קמח מלא
2 חופנים סוכר
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. קולים במחבת את החילבה כ-15 שניות תוך ערבוב.
3. מוסיפים למחבת את החמאה/מחמאה והמרגרינה ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה.
4. שמים בקערת ערבוב גדולה את הביצים, מים, סוכר, מלח, שומשום, קצח, ואת תערובת החמאה המומסת. מערבבים היטב.
5. מוסיפים בהדרגה את שני סוגי הקמח אל הקערה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
6. קורצים עיגולים קטנים מהבצק ומשטחים בעדינות בעזרת הידיים לעובי של כ-2 ס"מ.
7. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ביד נדיבה.
8. מכניסים לתנור ואופים כשעה. מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים 10 דקות נוספות לייבוש.
9. מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים לצנצנת אטומה.
מגיש:
מקור: כרמלה
שתף את המתכון