הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2/3 כוס אבקת סוכר
200 גרם חמאה או מרגרינה
חבילת קמח תופח מאליו (300 גרם)
1 ביצה או 2 חלמונים
גרידה מלימון אחד
1 סוכר וניל
למילוי:
200 גרם ריבה
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה
לבצק:
מנפים את הקמח על משטח עבודה בקערה. לחוד, מערבבים בעזרת כף עץ או מערבל את כל יתר החומרים. יוצרים גומה בקמח ולתוכה מכניסים את כל החומרים המעורבבים. מעבדים קצרות עד שהקמח נעלם, יוצרים קוביה, עוטפים בנילון מדבק ומאחסנים למנוחה לפחות לשעתיים.
את הבצק מרדדים על משטח לעובי 5 מ"מ ויוצרים עוגיות בעזרת תבנית לחיתוך עוגיות (מיקד) בקוטר 5 ס"מ. מניחים בתבנית. יש להקפיד ולהניח את העוגיות צמודות אחת לשנייה מבלי להשאיר רווחים גדולים, כיוון שהבצק לאחר לישה חוזרת עלול להתכווץ בשעת אפייה.
במחצית מכמות העוגיות יוצרים חורים באמצע בעזרת מיקדבקוטר 2.5 ס"מ.
לאחר מנוחה של 15 דקות, אופים בחום 220 מעלות עד לקבלת צבע בהיר מאוד.
לאחר הקירור מורחים ריבה על התחתית (השלמה) ומכסים בעליון (המחורר), מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון