הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה
כוס סוכר חום
שני שליש כוס סוכר לבן
כף קינמון
2 ביצים
כוס ושני שליש קמח מנופה היטב
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
3 וחצי כוסות קווקר
רבע כוס תמרים יבשים קצוצים דק
10 דובדבנים מסוכרים קצוצים דק
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
50 גרם צימוקים לבנים מושרים שעה במים
אופן ההכנה
במערבל לערבב את החמאה והסוכר החום והלבן להוסיף את הקינמון ולערבל כ 3 דקות
להוסיף ביצה אחת לערבל 2 דקות נוספות ולהוסיף את הביצה השניה לערבל כ 2 דקות ולהוסיף
בהדרגה את הקמח תוך כדי עירבול כולל אבקת האפיה והסודה לשתיה לערבל היטב
להוסיף את הקווקר ולערבל כ 3 דקות
להוציא לקערה לעירבוב ידני ולהוסיף את הפירות היבשים
בתבנית לסדר נייר אפיה ועליו ליצור כדורים בגודל כדור מטקות ולשמור מרחק אחד מהשני
לאפות בתנור שחומם ב160 מעלות ל15 דקות בדיוק
להוציא את העוגיות מהתנור ולצנן
[ לא לפחד להוציא מהתנור העוגיה מתקשה בצינון]
לשמר בצנצנת סגורה
בתאבון
מגיש:
מקור: משפחתי
שתף את המתכון