הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
1/4 כוס חלב
300 גרם (2 כוסות +2 כפות מחוקות) קמח רגיל
ריבת תות או כל ריבה אחרת
אבקת סוכר נוספת לפיזור על העוגיות.
אופן ההכנה
1. שמים חמאה רכה בקערת המיקסר ומעבדים מעט עם וו הגיטרה, במהירות בינונית, עד שהיא "נמרחת" בקערה. מנפים מעל אבקת סוכר (100 גרם) ומעבדים למשחה חלקה.
2. מוסיפים חלב, סוכר וניל וקורט מלח ומעבדים עד שהחלב נבלע.
3. מנפים מעל את הקמח ומעבדים במהירות נמוכה רק עד שהוא נבלע ומתקבל בצק רך מאוד ודביק, אחרי הקירור הוא יסתדר.
4. מרפדים צלחת שטוחה בניילון נצמד. מגרדים את הבצק מהקערה ושמים על הצלחת. משטחים לעיגול ועוטפים בשכבה נוספת של ניילון נצמד. מכניסים למקפיא ל-45 דקות ואז מעבירים למקרר ל-15 דקות נוספות.
5. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
6. מניחים את הבצק, בלי הניילון, על משטח מקומח. מרדדים לעלה אחיד בעובי של כ-1/2 ס"מ. אם הוא קר מדי וקשה לרידוד, נותנים לו עוד כמה דקות מנוחה.
7. קורצים בצפיפות (כדי לנצל את שטח הבצק) צורות שונות עם החותכנים ובמחצית העוגיות קורצים חור קטן במרכז (לא חובה). את השאריות אוספים לכדור, מרדדים וקורצים שוב, עד גמר הבצק. אם הבצק הפשיר בינתיים ונהיה דביק, מקמחים מעט את המשטח ואת המערוך.
8. מסדרים את העוגיות בתבנית (הן תופחות רק מעט). אופים 5-8 דקות, או עד שהעוגיות יציבות למגע- חשוב שיישארו בהירות, זהובות מעט בצדדים. כדאי להשגיח על התנור. מוציאים ומצננים לגמרי, כדי שלא יתפרקו בזמן ההרכבה.
9. מורחים בזהירות ריבה על העוגיות השלמות. מפדרים באבקת סוכר את העוגיות עם החור. מצמידים כל זוג עוגיות ומהדקים בעדינות. שומרים בקופסה אטומה.
מגיש:
מקור: סמדר
שתף את המתכון