חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות רעפים (Tuiles)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות צרפתיות קלסיות בצורת רעפים (Tuiles), פריכות, דקות ושבירות. brהעוגיות נחשבות ליוקרתיות ומוגשות במסיבות תה או בלווי גלידה או סורבה. brההכנה קלה אך דורשת זריזות בהוצאה מן התנור ובקפול לצורת רעף (מעוגלת) br כאשר המאפה עדיין חם. אפשר גם להשאירן שטוחות ולא מעוגלות . br
עוגיות רעפים (Tuiles)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות צרפתיות קלסיות בצורת רעפים (Tuiles), פריכות, דקות ושבירות. brהעוגיות נחשבות ליוקרתיות ומוגשות במסיבות תה או בלווי גלידה או סורבה. brההכנה קלה אך דורשת זריזות בהוצאה מן התנור ובקפול לצורת רעף (מעוגלת) br כאשר המאפה עדיין חם. אפשר גם להשאירן שטוחות ולא מעוגלות . br
הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 כוס (140 גרם) קמח
¼ כפית מלח
120 גרם חמאה רכה
½2 כפות דבש
½1 כפיות תמצית וניל טהור
2 חלבונים (ביצה מס' 1)
כלים:
כמה תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה או עדיף משטח סיליקון ("סילפט") לאפייה.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה ל-150°c.
2. מנפים יחד את אבקת הסוכר, הקמח והמלח לקערה בינונית ומערבבים.
3. מקציפים , בקערת מיקסר, את החמאה עם הדבש, בעזרת הוו השטוח ובמהירות בינונית כ-1 דקה עד קבלת תערובת קרמית. מוסיפים את תמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הקמח בפעמיים לסרוגין עם החלבונים, כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח. מקציפים עד קבלת תערובת אחידה. מגבירים את המהירות לבינונית-גבוהה וממשיכים להקציף עוד כ-1 דקה עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה לגמרי.
4. מצמידים את נייר האפייה לתבנית ב-4 פינות עם מעט מן הבלילה (למניעת תזוזה). יוצקים 1 כפית מן התערובת מעל נייר האפייה במרווחים של כ-7 ס"מ בינהן בעזרת מרית מדורגת לקישוט או גב של כף, משטחים כל עוגיה לעיגול בקוטר של כ-8 ס"מ בעובי דק ואחיד ככל האפשר.
5. אופים בכל פעם תבנית אחת בלבד. אופים כ-8 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. עובדים בזריזות ומסירים מיד רק עוגייה אחת , בעודה חמה, בעזרת מרית מתכת לקישוט (שטוחה ודקה) מניחים את העוגייה מעל מערוך ומהדקים כדי לעצב ולעגל אותה לצורת רעף (העוגיות מצטננות מהר מאד). מסירים מיד ומעבירים לצלחת הגשה. ממשיכים כך עם שאר העוגיות בזריזות, כי ניתן לעצב אותן רק כשהן חמות. אפשר לרכך עוגיות שהצטננו לפני הקיפול ע"י החזרה לתנור ל-15- 30 שניות. מאחסנים , לאחר צינון, בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כמה ימים או במקפיא.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה - ידיעות אחרונות
שתף את המתכון