הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם חמאה
11/2 כוסות סוכר חום, דחוסות
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
3/4 2 כוסות קמח
3/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה
למילוי:
סוכריות טופי קרמל, חצויות
לקישוט:
אגוזי פקאן קצוצים גס מעורבבים עם 1 כף סוכר
מעט שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה
למילוי:
1.מנפים יחד את הקמח, הקקאו, המלח, אבקת האפיה ואבקת הסודה.
2.מקציפים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום עד לתערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים את הביצים
והוניל.
3.מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס פקאנים קצוצים, ואת
תערובת הקמח.
4.מצננים את הבצק שהתקבל 20 דקות.
5.מכסים כל חצי סוכרייה בכף גדושה של בצק. מגלגלים לכדור (מקפידים שהטופי לא יציץ
החוצה). לוחצים את הכדור בצד אחד בתערובת הפקאן והסוכר.
6.מניחים את העוגיות במרווחים על תבנית עם נייר אפיה (צד האגוזים למעלה).
7.אופים בחום של 190 מעלות 10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להשטתח ולהסדק.
8. מקררים בתבנית 10 דקות. מעבירים לרשת לקירור מוחלט.
מקשטים בזילופי שוקולד לבן.
מגיש:
מקור: ענבל
שתף את המתכון