הוראות הכנה
מרכיבים
240 גרם חמאה רכה או חצי מהכמות חמאה רכה וחצי חמאת קקאו.
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס דחוסה סוכר חום
חצי כפית מלח
כפית 1 אבקת סודה לשתיה-חשוב
2 ורבע כוסות קמח רגיל רצוי שטיבל לדעתי
2 ביצים
כפית תמצית וניל-כדי מאוד אבל לא חובה.
300 גרם שוקולד ציפס מריר. כדי מאד לקנות צימקאו ולקצוץ אותו במקום מריר. למי שלא מכיר
שישלח הודעה ואני אסביר.
אפשרות להוסיף חצי כוס עד כוס קקאו ללא סוכר בשביל עוגיות שחורות ויפות.
אופן ההכנה
מחממים תנור 180 מעלות.
מקציפים חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל לקרם.
מוסיפים ביצים אחת אחת ומקציפים עד שנבלעות.
מנפים קמח עם מלח וסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים שוקולד ציפס ואפשר גם אגוזי מלך קצוצים למי שאוהב.
ביידים יוצרים על נייר אפייה כדורים במרחק של לפחות 3 סמ..העוגיות מתרחבות באפייה. אופי 10 דקות בערך ומצננים עד שהם מתקשות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון