הוראות הכנה
מרכיבים
125 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר חום דמררה
3 כפות סוכר לבן
1 ביצה גדולה
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
3/4 1 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 1 כפיות קפה נמס
1/2 1 כוסות פצפוצי שוקולד או שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
מקציפים יחד במיקסר חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי (למשך 30 שניות בערך).
מוסיפים ביצה מעורבלת ותמצית וניל וממשיכים להקציף למשך עוד 30 שניות.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה למיקסר כשהוא נמצא על מהירות נמוכה. לבסוף מוסיפים את הקפה והשוקולד ומערבבים מעט.
יוצרים עוגיות בעזרת כף גדולה ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווח של 7 ס"ח בערך. יש למעוך מעט את העוגיות בעזרת גב הכף.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 150 מעלות למשך 20 דקות עד שהעוגיות זהובות בקצוות (היזהרו מאפיית יתר, זה מייבש את העוגיות).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון