הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם שוקולד מריר, קצוץ
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
40 מ"ל (3 כפות) ליקר תפוזים
3/4 כוס (100 גרם) קמח
1 כפית מחוקה אבקת אפיה
¼ 1 כוסות (120 גרם) שקדים טחונים
לציפוי:
סוכר, לפי הצורך
אבקת סוכר, לפי הצורך
אופן ההכנה
1. ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה.
2. מקציפים במיקסר ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים קליפת תפוז וליקר לתערובת הביצים.
4. מנפים יחד קמח ואבקת אפיה.
5. מקפלים לתוך תערובת הביצים את השוקולד המומס, מוסיפים את תערובת הקמח ושקדים טחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי.
6. מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר, עד שהיא מתקשה.
7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
8. בעזרת כפית יוצרים מהבצק עיגולים בקוטר 4-3 ס"מ (כדי להקל על התהליך, טובלים את הכפית מדי פעם בכוס מלאה מים רותחים).
9 . והנה הטריק: מגלגלים את העיגולים בסוכר, ולאחר מכן מגלגלים פעמיים באבקת סוכר. העוגיות צריכות להיות מצופות היטב באבקת הסוכר.
10. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, לוחצים עליהם מעט כדי שלא יתגלגלו בתבנית, ואופים 15-10 דקות (להיזהר מאפיית יתר - העוגיות עדיין רכות מאוד בתום האפיה, אך הן יתקשו מחוץ לתנור). במהלך האפיה העוגיות יתנפחו וייווצרו בהן סדקים ושבילים של שוקולד תחת מעטה השלג של אבקת הסוכר.
11. בתיאבון!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון