הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס סוכר חום (כ-110 גרם).
1 כוס קמח לבן (כ-125 גרם).
1/4 כפית אבקת אפיה.
1/8 כפית מלח.
כוס שיבולת שועל (כ-80 גרם).
1/2 כוס חמאה (115 גרם).
3/4 כוס ריבת פטל (ריבה חלקה) (255 גרם).
אופן ההכנה
לחמם תנור ל175 מעלות.
לשמן תבנית 20x20.
לערבב בקערה סוכר חום, קמח, אבקת אפיה, מלח ושיבולת שועל.
להוסיף חמאה רכה ולערבב עד קבלת תערובת פירורית.
לשפוך 2 כוסות מן התערובת אל התבנית ולהשטיח את התערובת.
לפזר את הריבה על התבנית ולשמור על מרווח של כחצי ס"מ מקצה התבנית.
לפזר את שארית התערובת מעל הריבה וללחוץ קלות על גבי הריבה.
לאפות 35-40 דקות עד השחמה קלה.
לאחר התקררות לחתוך לעוגיות בגודל הרצוי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון