הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
1 קובית שמרים טריים או 1 כף בהריון שמרים יבשים
1/2 כוס מים חמימים
1/2 חלב קריר
1/3 כוס סוכר
1/2 חבילת חמאה ללא מלח
1 כפית מלח
1 ביצה גדולה
4 כוסות קמח לבן
למילוי
3/4 כוס סוכר
4 כפיות קינמון טחון
1/4 חבילת חמאה רכה מאוד
לציפוי
1/2 חבילת חמאה רכה
1 כוס סוכר דמררה
4 כפיות סירופ תירס
11/2 כוסות אגןזי פקאן
אופן ההכנה
1.בקערה גדולה ממיסים את השמרים במים החמימים (באם שמרים יבשים אין צורך)
מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק גמיש כ 5 דקות לישה
2.מעבירים את הבצק לקערה ששומנה קלות ומכסים במגבת כ שעה וחצי לערך עד לכפלת הנפח
3.מוציאים את כדור הבצק וחובטים בו עד להוצאת העביר מהבצק מחזירים לקערה להתפחה
נוספת של שעה נוספת או עד להכפלת נפחו
הכנת הציפוי-
1.במחבת טפלון ממיסים את החמאה מוסיפים את הסוכר החום והאגוזים ויוצרים קרמל עדין
תוך ערבוב מתמיד.
2. בתבנית מאפיס ששומנה קלות שמים בכל גומחה כפית מרוחה של הקרמל
המילוי-
1. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי עד לקבלת מישחה
הרכבת העוגיות-
1. מרדדים את הבצק לעלה 20 X 20 ס"מ.
2. מורחים את המילוי דק על העלה ומגלגלים.
3. חותכים פרוסות ברוחב של 1.5 ס"מ כ 12 פרוסות
4. מכניסים את השבלולים לתוך חורי התבנית מעל הציפוי ומניחים להתפחה של כ 40 דקות
5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות לכ 30 דקות או עד השחמה
6. מוצאים מקררים על רשת כ2-3 דקות ומחלצים את המאפינס
מגיש:
מקור: Mark McGough
שתף את המתכון